Серед української продукції майже 50% фальсифікату, і щорічно його стає все більше.
Українців годують фальсифікатами не тільки вітчизняні, а й іноземні постачальники, повідомляють Патріоти України з посиланням на сайт головного управління Держспоживслужби України.
"Найбільш помітна відсутність контролю в молочній галузі. Фальсифікується і вершкове масло, і молоко, і сметана. Продукти розбавляють пальмовою олією, в дитячому харчуванні знаходимо антибіотики", - розповів Максим Гончар, голова правління громадської організації "Всеукраїнська асоціація захисту прав споживачів "Споживча довіра". Імпортери, в тому числі європейські, масово збувають на українському ринку неліквід.
"Українці ментально сприймають імпортне як якісне. А насправді перевірені нами польські сири на 100% виявилися фальсифікатом. Вся продукція в різному процентному складі містила жири немолочного походження. Супровідний документації немає: ні паспорта якості, ні митної декларації, ні транспортної накладної. Всі це контрабанда, - каже Гончар. Серед української продукції фальсифікату виявили майже 50%, щорічно його стає все більше, додав Гончар.
"З квітня виробників продуктів харчування перевірятимуть без попередження. Таку можливість державні органи отримають з початком дії нового закону. Зараз же на перевірки бізнесу накладено мораторій. Як наслідок - українців годують фальсифікатом і не тільки вітчизняні виробники", - сказано в повідомленні служби.
За інформацією відомства, єдина можливість перевірити підприємство з'являється, коли продукція нашкодила споживачеві. Таку перевірку повинен узгодити Мінекономіки, Мінагрополітики та центральна регуляторна служба. На практиці від скарги до фактичного візиту інспекторів на виробництво проходить 5 місяців.
Якщо і переїздити кудись жити, так це до країни, з високим індексом щастя. Одним з найвищих таких показників у світі може похвалитись Швейцарія, і зараз країна пропонує вигідні умови переміщення, передають Патріоти України. Як пише видання Express, шве...
В Україні суттєво здешевшала морква. Насьогодні виробники відвантажують її по 15-23 грн/кг, що в середньому на 21% дешевше, ніж тижнем раніше. Основна причина – сезонне збільшення пропозиції на тлі досить стриманого попиту. Відповідно, незабаром ціни н...