Хіти тижня. Людей труять: Розкрилися резонансні дані про якість молочних продуктів в Україні

Серед української продукції майже 50% фальсифікату, і щорічно його стає все більше.

Фото: РБК-Україна.Українців годують фальсифікатами не тільки вітчизняні, а й іноземні постачальники, повідомляють Патріоти України з посиланням на сайт головного управління Держспоживслужби України.

"Найбільш помітна відсутність контролю в молочній галузі. Фальсифікується і вершкове масло, і молоко, і сметана. Продукти розбавляють пальмовою олією, в дитячому харчуванні знаходимо антибіотики", - розповів Максим Гончар, голова правління громадської організації "Всеукраїнська асоціація захисту прав споживачів "Споживча довіра". Імпортери, в тому числі європейські, масово збувають на українському ринку неліквід.
"Українці ментально сприймають імпортне як якісне. А насправді перевірені нами польські сири на 100% виявилися фальсифікатом. Вся продукція в різному процентному складі містила жири немолочного походження. Супровідний документації немає: ні паспорта якості, ні митної декларації, ні транспортної накладної. Всі це контрабанда, - каже Гончар. Серед української продукції фальсифікату виявили майже 50%, щорічно його стає все більше, додав Гончар.
"З квітня виробників продуктів харчування перевірятимуть без попередження. Таку можливість державні органи отримають з початком дії нового закону. Зараз же на перевірки бізнесу накладено мораторій. Як наслідок - українців годують фальсифікатом і не тільки вітчизняні виробники", - сказано в повідомленні служби.
За інформацією відомства, єдина можливість перевірити підприємство з'являється, коли продукція нашкодила споживачеві. Таку перевірку повинен узгодити Мінекономіки, Мінагрополітики та центральна регуляторна служба. На практиці від скарги до фактичного візиту інспекторів на виробництво проходить 5 місяців.

Інновації, що рятують

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:55

Знов обстріл російськими терористами цивільної інфраструктури. Цього разу в Дніпрі. Треба лиш підтримувати, а не душити українські розробки, і обʼєднувати зусилля для прискорення допомоги, а не потурати політичним ревнощам. Ай-Петрі СВ — перспективний ...

Суд виніс вирок тренеру з Харківщини за згвалтування 11-річного хлопця: Шокуючі подробиці справи

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:44

15 квітня Городоцький районний суд Львівської області виніс вирок керівнику громадської організації “Десантно-спортивний навчально-тренувальний центр” у Чугуєві. Чоловіка визнали винним у розбещенні, сексуальному насильстві та зґвалтуванні 11-річного х...