Хіти тижня. Міністр Рева пояснив, кому в Україні не "осучаснили" пенсії

​Розмір пенсії збільшився для 90% пенсіонерів, запевнив глава Мінсоцполітики.

Андрій Рева. Фото:Ukr.Life

В Україні перерахували за оновленою формулою пенсії для всіх пенсіонерів, але підвищення виплат торкнулося не всіх. Про це повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева під час "Години запитань" до уряду у Верховній Раді, передають Патріоти України з посиланням на Сегодня.

"З 1 жовтня 2017 року Україні здійснено перерахунок раніше призначених пенсій", - заявив Рева, зазначивши, що перерахунок відбувався за новою формулою з коефіцієнтом 1,0 і урахуванням зростання середньої зарплати.

"Із загальної кількості пенсіонерів - 11,7 млн осіб - розмір пенсії підвищено для 10,24 мільйонів пенсіонерів, тобто для 90% їх загальної чисельності", - заявив Рева.

Глава Мінсоцполітики підкреслив, що пенсії не були перераховані для приблизно 900 тисяч осіб, які отримують пенсії за спеціальними законами. За словами глави Мінсоцполітики, справа в тому, що ці спецпенсії значно вищі, ніж звичайні пенсійні виплати.

Також виплати не виросли для тих, хто вийшов на пенсію в 2015-2017 роках. Це пояснюється тим, що при розрахунку пенсій для "молодих" пенсіонерів використовувалися актуальні дані.

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...

Мертвий улюбленець лежав у пакеті біля смітника: Киянин вбив собаку колишньої дівчини, щоб помститися

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:00

У Києві 25-річний чоловік побив собаку та задушив його, а потім викинув на смітник. Так він помстився колишній дівчині через розрив стосунків. Про це повідомила пресслужба столичної поліції в п'ятницю, 29 березня, передають Патріоти України.