Хіти тижня. Моторошний сон російського патріота, - блогер

Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на блог Юрія Райхеля. Що вирізняє справжнього росіянина або, якщо хочете, російського патріота?

По-перше. Люта ненависть до американців, лібералів, до всіх тих, хто заважає підняттю з колін великої країни.

По-друге. Непереборне бажання перевести нажите непосильним розкраданням федерального і місцевих бюджетів саме в найбільш ворожі країни. У нашому випадку, це США, Велика Британія і по дрібницях у всілякі офшорні зони.

У такому дуальному положенні справжній російський патріот з деяких пір перебуває у дуже нервовому стані. Просто не знаєш, у який глухий кут тебе закине доля в особі органів. Добре б своїх, так ні ж - американських.

Як добре було ще зовсім недавно. Всі чудово пам'ятають той благословенний час. Відкусив частину бюджету - і через низку проміжних фірм і банків перевів у Лондон або Нью-Йорк. Начебто все відмито, та ніхто особливо не придивлявся. З легкістю купувалися багатоповерхові хатинки не тільки в британській столиці, але також вілли на Рів'єрі, в Італії, Іспанії. Найбільше приваблювали Нью-Йорк, Каліфорнія і Флорида.

Так чи інакше доводилося думати про майбутнє, коли конкуренти або ще спритніший відлучать від бюджетного пирога.

Ось тоді з почуттям виконаного обов'язку так добре перебратися в ненависну західну країну, в якій була куплена нерухомість і в банках було достатньо коштів пережити такі часи. До того ж є можливості і бізнесом зайнятися.

Загалом все було добре. Країна піднімалася з колін, бюджет, як йому і належить, розпилюють між серйозними людьми, та й іншим перепадали досить жирні шматки. Як то кажуть, живи і радій.

Так ні ж, захотілося відновлення великої Росії. Звичайно, хто буде проти такого заперечувати. Взяли і відрізали від України Крим. Начебто добре, але якщо подумати, то не дуже. Мало своїх дотаційних регіонів, так іще один на шию повісили. І що там у цьому Криму хорошого. Їздила туди голота при Україній продовжувала б їздити. Ніхто їй не заважав. І проблем жодних. Так ні ж, своїми руками створили.

Національний лідер запевнив, що Захід поговорить, але проковтне. І понеслася душа в рай. Ще й на Донбас влізли і тут не встигли озирнутися, як Захід почав відповідати.

І не як-небудь на каламутних хвилях ефіру або у віртуальному просторі соціальних мереж. І не якимось військовим способом, а найболючішим. Ударили по фінансах.

Ніхто й гадки не мав, що в Америці, провалитися б їй на тому кінці земної кулі, є така організація - Управління з контролю над іноземними активами (Office ofForeignAssetsControl, OFAC). Вона в Міністерстві фінансів займається санкціями. Саме її менеджери складають списки банків і фізичних осіб, які потрапляють під дію американських законів про санкції.

У березні 2014 року OFAC внесла до списку санкцій особливо позначених осіб (SpecialDesignatedNationalsList, SDN) дуже серйозних людей, зокрема Геннадія Тимченка, Аркадія і Бориса Ротенбергів і Юрія Ковальчука. На основі сміховинного мотивування, що вони належать «до особистого кола президента Путіна». Або ось друг президента Путіна віолончеліст Сергій Ролдугін, цілком імовірно, потрапляє в SDN. У Панамському досьє зазначено, що через нього вивели не менше $ 2 млрд. І що з цього. Попросив президент одного допомогти, що, той відмовлятися повинен. Тож не дивно, якщо OFAC ним займеться.

Звичайно, національний лідер друзів не кидає і за можливості компенсував їм втрати з федерального бюджету. Що ж робити тим, хто не може розраховувати на таку милість.

Ось колишній міліцейський генерал-майор Анатолій Пєтухов - дуже пристойна людина, на свою зарплату купив у Майамі нерухомості на $ 36 млн. Всі розуміють, що навіть на генеральську зарплату таких грошей вік не збереш. Допомагав генерал, використовував службове становище для допомоги і прикриття потрібних людей. Ті, звичайно, в боргу не залишалися, так і зібрав на чорний день якихось декілька десятків мільйонів ворожих грошей. І за це карати. У нормальній країні, як Росія, про це навіть говорити смішно.

І місцеві ЗМІ мають нахабство писати, що доходи «борця з корупцією і російською мафією» можуть носити сумнівний характер. І таких, з дозволу сказати, чесних людей дуже багато, і всіма тепер займається OFAC. Будь це управління тричі прокляте.

Найжахливіше, що потрапляння до такого списку - як вирок без терміну давності і можливості оскарження. Досить того, щоб у якійсь газетці тебе згадали як госпідрядника, як спокійний сон вже не світить.

Взагалі цих янкі просто не збагнеш. Незрозуміло, з ким потрібно говорити в Вашингтоні і скільки кому дати доларів, щоб залагодити питання і не потрапити в проскрипційні списки. Місцеві юристи беруть гроші за консультації, але нічого толком сказати не можуть.

Більше року тому президент Путін зібрав серйозних людей і попередив, що янкі замишляють щось дуже нехороше проти них і їхньої власності, і запропонував якось убезпечитися.

Легко сказати і попередити, тільки як це зробити. Зараз багато хто терміново розлучається і переписує майно на дружин, дітей і родичів. Наївні люди. У OFAC мертва хватка. Тим більше що в законі «Про протидію противникам Америки за допомогою санкцій» (CAATSA) прямо зазначається, що розслідування має вестися щодо дружин, дітей, батьків, братів і сестер (включно з активами, інвестиціями, будь-якими іншими бізнес-інтересами і значущими частками в будь-яких компаніях) фігурантів списку. І сховатися нікуди, оскільки жоден пристойний банк, навіть китайський, не захоче опинитися в ситуації французького BNP Paribas, якому за порушення санкцій довелося заплатити штраф у майже $1 млрд.

Судячи з витоків, в OFAC зібрали пристойне досьє на працівників силових відомств, партійців «Єдиної Росії» і всіх тих, хто з патріотичних міркувань і почуттів має власність і фінанси за кордоном.

І ось тепер немає їм ні сну, ні спокою. Приходить страшна думка, від якої починає тіпати. Може, в усьому національний лідер винен зі своєю величчю Росії, придуманою Новоросією та іншими витівками, від яких у людей проблеми на рівному місці.

І зовсім страшне, що може наснитися. Думка позбутися лідера з такими неприємностями матеріалізується в дії. Залишилося зробити один, але рішучий крок.

Юрій Райхель для вдання "День.Kyiv.ua"


У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...