Хіти тижня. Мусульмани не пробачать: Експерт розповів, яка помилка стане для Путіна фатальною

Президент РФ, не знаючи історії, уліз у міжконфесійну війну в мусульманському світі.

Фото: agrimpasa.com

Президент РФ Володимир Путін уліз у війну в мусульманському світі, не знаючи історії. Таку думку в ефірі авторської програми головного редактора видання "Гордон" Олесі Бацман на телеканалі NewsOne висловив колишній начальник управлінь Служби безпеки України в Донецькій і Луганській областях Олександр Петрулевич, повідомляють Патріоти України.

"Якщо не брати захоплення Криму і Донбасу, то головна помилка в тому, що він, не знаючи історії, уліз у міжконфесійну війну в мусульманському світі. Якби він чи його радники почитали історію... У Сирії, треба це розуміти, іде війна не між урядом та опозиційними силами, а між сунітами та шиїтами. Витоки цієї війни йдуть у 632 рік, коли пророк Мухаммед помер, не залишивши спадкоємця. В Арабському халіфаті почалася боротьба між Абу Бакром і Алі ібн Абу Талібом. Абу – тесть пророка, Алі – його зять, чоловік дочки", – розказав Петрулевич.

Він нагадав, що розкол на сунітів і шиїтів стався після того, як Алі ібн Абу Таліб оголосив себе головним лідером.

"Шиїти стали на бік Алі. Це їхній головний святий після Мухаммеда. Мусульманський світ дуже складний. Сунітів приблизно 1 мільярд 600 мільйонів. А шиїтів – усього 150–160 мільйонів, приблизно 10–13% усіх мусульман... Існує "шиїтський півмісяць". Країни, де сконцентровані шиїти. Це Іран, Ірак, Сирія, Ліван і Бахрейн. Але на території царської Росії і Радянського Союзу проживали лише суніти. Путін вступив у війну проти сунітів, захищаючи Асада-шиїта (президент Сирії Башар Асад), – стверджує Петрулевич.

За його словами, на території Сирії на боці сунітських опозиційних сил воює від 10 до 20 тисяч громадян Росії. Водночас у Росії мусульман-сунітів – приблизно 20% населення.

"І виникає запитання: пан Путін під телекамери і крики: "Ура, Аллах із нами!" – скерував чеченський батальйон, сунітів, воювати на боці Асада?! Звернули увагу, преса вже не пише, що там є чеченський батальйон? Він уже не воює. Проти шиїтів зараз сунітські країни – Саудівська Аравія, Туреччина, Йорданія. Можна й далі перераховувати. І Путін уліз туди", – підкреслив екс-глава СБУ.

Він додав, що суніти не визнають шиїтської меншості і вважають їх "неправильними" мусульманами.

"Путін почав знищувати сунітів у Сирії. Скажіть: як до цього поставляться мусульмани, що живуть на неосяжній території Російської Федерації? Конфлікт між сунітами і шиїтами призведе до того, що на Північному Кавказі будуть проблеми. Я не радію з цього, але проблеми в них будуть. Дуже великі. У Чечні, Інгушетії, Дагестані, Кабардино-Балкарії. І в Татарстані теж... Якщо сунітський світ оголосить джихад – священну війну проти ворогів істинної ісламської віри – Росії, то це призведе до дуже серйозних наслідків", – переконаний Петрулевич.

Дуже злякався? Легіонер "Шахтаря" хоче залишити Україну після обстрілів Києва

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:58

Венесуельський нападник донецького "Шахтаря" Кевін Келсі хоче залишити український клуб, повідомляє Telegram-канал "Футбол з вертольота". За інформацією джерела, бажанням 19-річного футболіста залишити клуб є страх війни у країні, передають Патріоти Ук...

Коли буде Великдень у 2024 році і не можна робити у свято

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:55

Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...