Хіти тижня. "Ми повинні жити як брати": Патріарх Філарет спантеличив заявою про українців та росіян

​Глава УПЦ КП разом з тим зазначив, що "брат не повинен поневолювати свого брата".

Патріарх Філарет. Фото:УНІАНПредстоятель УПЦ КП патріарх Філарет розповів, що спільного у росіян і українців. Про це він повідомив в інтерв'ю виданню DW, передають Патріоти України.

"По-перше, ми належимо до сім'ї слов'янських народів. Це одне. Значить, це вже нас зближує. По-друге, ми протягом століть жили або як сусіди, або як одна держава. Тому ми зблизилися, ми брати. І тому повинні жити як брати", - сказав патріарх.

Проте, він зазначив, що "брат не повинен поневолювати свого брата". "Путін хоче повернути нас в рабство, в якому ми були. Усе стане на своє місце. Війна припиниться, вона не може бути вічно", - додав Філарет.

Предстоятель УПЦ КП каже, що Путін мріє повернути під свій вплив колишні держави соціалістичного табору, тобто, прибалтійські республіки, Польщі, Румунії, Болгарії. "Даремно він (Путін) мріє, тому що період імперій закінчився. Імперій вже в світі не буде. Ми живемо в глобальному світі, в якому імперій немає. І мріяти про те, щоб повернути період імперій - це марна справа", - сказав патріарх .

У липні Україну накриють зливи та град: Синоптикиня дала довгостроковий прогноз і попередила про "сюрпризи"

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:47

Наприкінці квітня в Україні буде похолодання, можуть навіть вдарити заморозки вночі, а на початку червня пройдуть сильні дощі зі шквалами. Однак, за прогнозами погоди від наших фахівців, літо в Україні буде на 1-2 градуси теплішим за норму, і вже в дру...

От де дешевше жити! Держстат опублікував рейтинг українських регіонів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:22

Індекси споживчих цін на різні товари, включно з продуктами харчування, за перші три місяці2024 року продемонстрували підвищення в усіх регіонах, за винятком Сумської області, порівняно з аналогічним періодом попереднього року. Найбільш значний приріст...