Хіти тижня. "Ми тут для того, щоб захищати свою країну": З'явилася реакція бійців ЗСУ на передовій на законопроект про реінтеграцію Донбасу (відео)

Нарешті у законопроекті, який внесли до парламенту, Росія названа країною-агресором.

Скрін відео

Щоб визнати, що окремі райони Донецької та Луганської областей окуповані проросійськими бойовиками, українській владі документально знадобилося понад три роки. У законопроекті, який внесли до парламенту, Росія названа країною-агресором. Проте армійці на передовій запевняють, що нагадувати, хто тут ворог, потреби немає. Про це йдеться в сюжеті каналу 24, передають Патріоти України.

"І те, що почасти стріляють саме росіяни, ні для кого не секрет. Ворожа техніка, зброя, і радіоперехоплення розмов – це достатній набір доказів для офіцера із кількома роками бойового досвіду", – зазначив один з бійців.

На появу законопроектів про окупований Донбас у парламенті терористичні угруповання відреагували так – це оголошення війни.

"Війна вже триває четвертий рік. Із 2014 року всі воюють. І далі будуть продовжувати воювати. Ми для того тут і є, щоб захищати свою країну," – сказав військовослужбовець ЗСУ Роман.

Швидко переглянувши півтора десятка сторінок законопроекту, офіцер на позивний "Базальт" висловив свою думку. Зокрема про те, що замість антитерористичного центру СБУ керуватиме Об'єднаний оперативний штаб Збройних Сил.

"Трошки легше стане дихати військовим. Не трошки, а набагато. Зокрема, військовим, щоб до кінця виконати, скажімо так, свої функції Збройних Сил. Тому що зараз війна йде. Це не оборона. Якась позиційна війна, я не розумію. Бородіно," – прокоментував "Базальт".

Натомість каже, розпливчасті згадування про мінські угоди до добра не приведуть.

"Скажімо так, я не розбираюся в політиці. Не хочу навіть розбиратися. У військового є перевага – дивитися в обличчя своїм ворогам. Якщо те, що стосується лінії розмежування, мовляв, а давайте розведемо війська, ну то розводьте в той бік. Це плювок, скажімо так, на могили наших загиблих товаришів. Такого не буде. Ми нікого не розводимо. Ми захищаємо Батьківщину," – зазначив офіцер.

На позиції "Зеніт" неподалік Авдіївки є невеличкий меморіал у пам'ять про тих, хто віддав своє життя на цих рубежах. Таких на Сході десятки. Список імен лише росте. І на четвертий рік війни держава таки близька до того, щоб офіційно визнати – вони загинули, щоб врятувати країну від сусіда-агресора.

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...