Хіти тижня. На Росії дурень своєю думкою багатіє: Орєшкін різко пояснив, чому говоритиме "на", а не "в" Україні

Російський політолог, котрий часто друкується в українських ЗМІ, показав великоросійський норов виданню-партнеру. Коротко кажучи, самі знаєте де закінчується російський "демократ"...

Дмитро Орєшкін

Немає нічого образливого в тому, що росіяни говорять "на Україні", а не "в Україні"; для нації, що відбулася, має бути байдуже, як її називають сусіди, - таку думку "Обозревателю" висловив російський політолог Дмитро Орєшкін, передають Патріоти України.

"Ви будете виправляти мої слова "на Україні" на "в Україні", що мене дуже дратує", - сказав він в контексті публікацій.

"Російською треба говорити "на Україні", і нічого образливого для України в цьому немає, це все вигадано. Жити "на Арбаті" нічим не гірше, ніж жити "в Коньково". З моєї точки зору, це якесь хворобливе марення", - сказав росіянин.

"Чому тоді в Росії говорять "в Донбасі"?" - запитав "Обозреватель". "Ви вважаєте, це від великої поваги до Донбасу? Чому говорять "на Кубі" і "в Англії"? Від великої поваги до Англії і браку поваги до Куби?" - питанням на питання відповів Орєшкін.

І привів дві цитати з класиків. Так, в "Горе от ума" Грибоєдова є фраза: "В Камчатку сослан был, вернулся алеутом". А в "Заповіті" Шевченка такі слова: "Як умру, то поховайте мене на могилі. Серед степу широкого на Вкраїні милій".

"Але ні, треба було образитися на "москалів", тому що "москалі" обізвали Україну краєм. Але, знову ж таки, що образливого в Красноярському краї або в Краснодарському краї? Зараз це сприймається як рівень адміністративного поділу вище, ніж область", - додав політолог.

Орєшкін зізнався: "Я з величезною повагою ставлюся до українського народу, симпатизую йому в тому, що він намагається побудувати демократичну європейську модель. І сподіваюся, що побудує, бо це буде прикладом для мого російського народу".

У той же час він підкреслив: "Якщо нація вже відбулася, їй, взагалі-то, глибоко наплювати, як її називають сусіди. Є England, а в Росії цю країну називають "Англія". І англійцям в голову не прийде вчити росіян, як називати їхню країну. Або Німеччину французи називають Алеманією. Ну і хр*н з ними!" - запевнив росіянин.

"Західні країни охопить хаос громадянської війни": Ілон Маск "спрогнозував", що чекає на Європу

середа, 24 квітень 2024, 12:39

Західні країни рано чи пізно захопить хаос громадянської війни. Про це заявив у соцмережі Х американський мільярдер Ілон Маск. Таким чином він відреагував на публікацію канадського професора Гада Саада, який спрогнозував конфлікт через міграційну політ...

Житель Прикарпаття захоплювався вагнерівцями і російськими "казаками", але далі втрутилась СБУ (фото)

середа, 24 квітень 2024, 12:27

В Івано-Франківську судитимуть антиукраїнського агітатора, який захоплювався вагнерівцями і російськими "казаками". Йому "світить" до 8 років в'язниці. Про це повідомили у Службі безпеки в Івано-Франківській області, передають Патріоти України. Інтерне...