Хіти тижня. На російському кордоні українців висаджують із поїздів, - ЗМІ

У Росії прикордонники висаджують українців та інших іноземців з поїздів, які слідують з Білорусі.

Про це повідомляє білоруське видання tut.by, передають Патріоти України.

«Їхав у відрядження до Пітера з Мінська, і ось зняли з поїзда. Я був не один такий, ще таджики, казахи, вірмени. Людей 15. Всі були в шоці», - розповідає українець Андрій Максютенко.

Відзначається, що на російській станції Невель прикордонники висадили всіх пасажирів без російського або білоруського паспорта і виписали їм штраф. «Автоматично шиють статтю« Незаконне перетинання кордону », 3000 російських рублів штрафу і місяць на оплату. Навіть незважаючи на наявність посвідки на проживання в Москві, наприклад. На «газельці» відвезли в міграційну службу, потім на вокзал, щоб купити квиток назад, повернули документи - і їдь », - розповідає один з потерпілих.

Як пояснили російські прикордонники, кордон між Росією і Білоруссю вільно можуть перетинати тільки громадяни цих двох країн. А іноземці можуть законно потрапити з Білорусі в РФ тільки літаком з мінського аеропорту. Або через тристоронній пункт пропуску «Веселівка» - «Сеньківка» - «Нові Юрковичі».

Провину заперечував: На Волині педагога засудили на три роки через ухилення від мобілізації

субота, 20 квітень 2024, 8:23

У Волинській області до 3 років позбавлення волі засудили колишнього вчителя, який категорично відмовився від мобілізації та просив суд виправдати його. Про це йдеться у вироку Ківерцівського районного суду Волинської області, передають Патріоти Укра...

Мобілізація в Україні триває: Стало відомо, які дані потраплять до оновленого реєстру призовників

субота, 20 квітень 2024, 7:26

Напередодні відбулось засідання Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, на якому було розглянуто три законопроєкти. Серед них - про реєстр військовозобов’язаних. Про це повідомила членкиня комітету Ірина Фріз (фракція "Європейська солідарніс...