Хіти тижня. На таких хлопцях тримається вся Україна: Бойовий подвиг 23-річного офіцера врятував сотні бійців

Цей славний хлопець врятував від потенційного котла понад 300 бійців!

23-річний офіцер зі Львова, коректувальник вогню Володимир Гера залишився в оточенні, щоб із найвищої точки Лутугиного диктувати своїм безпечні координати для відходу, - йдеться в дописі у спільноті Типова Україна в соціальній мережі Facebook, передають Патріоти України.

Володя казав: “Тату, я не міг відійти, коли бачив, що хлопці із 80-ки б’ються і викликають вогонь на себе. Я їм помагав коректувати вогонь, щоб вони вийшли з оточення”, — розповідає батько бійця Ярослав Гера. Володя давав точні координати – і ворог вичислив, що він сидить нагорі заводу, і відкрив вогонь із мінометів. Із ним ще був солдат – Роман Шевчук, який допомагав корегувати вогонь. Вони обидва були поранені. Володя відчув, що поранило в ноги, але і далі продовжував коректувати вогонь…

Завдяки його діям вояки 24-ї, 30-ї та 80-ї бригад вийшли з оточення, при цьому було втрачено практично всю техніку, загинули десятки людей. Лейтенант Гера прикривав відхід, зайнявши позицію на околиці Лутугиного у 12-поверховому корпусі металургійного заводу. Частинам з оточення йти довелося під постійними обстрілами із «Градів», коли припинялися обстріли із них, над районом відходу літали та обстрілювали російські «Мі-24».

Евакуацією Володимира здійснював побратим Роман Шевчук родом з Рівного, який сам зазнав важкого поранення і стікаючи кров’ю, тягнув його за здорову руку майже 2 кілометри. У Шевчука самого одна рука не працювала, потім і в ногу потрапив осколок, він продовжував тягти Геру з кровотечею із ноги. Коли обстріли поновлювалися, прикривав лейтенанта собою. Знайшов його навіть після того, як їх ударною хвилею розкидало на 100 метрів. Знайшли їх бійці 24-ї бригади.

Володимиру уламком наскрізь пробило праву руку, повністю роздробило кістку, поламані два ребра, зачепило легеню, уламок застряг у хребті. У харківській лікарні зробили дві операції, щоб врятувати руку. Через пошкодження спинного мозку не може ходити, також уламок роздробив п’ятий і шостий хребці грудного відділу хребта.

Був доставлений до Німеччини за гроші, зібрані волонтерами, німецькі лікарі здійснюють лікування безкоштовно в Дрездені.

Слава Герою!

Пролунали постріли: У Чернівецькій області цивільні накинулися на працівника ТЦК

субота, 20 квітень 2024, 16:41

У Чернівецькій області місцеві скоїли масовий напад на працівників ТЦК та СП. Один з працівників ТЦК відкрив вогонь, передають Патріоти України. Як повідомляє прес-служба обласного ТЦК, інцидент стався сьогодні, поблизу села Чорногузи, під час здійснен...

У Києві п'яний водій не врахував розмір вантажу і розніс заправку (фото)

субота, 20 квітень 2024, 16:19

У Києві п'яний водій не врахував розмір вантажу і розніс заправку в Голосіївському районі. Про це повідомила патрульна поліція Києва та оприлюднила відповідні фото, передають Патріоти України. "У Голосіївському районі інспектори отримали повідомлення п...