Хіти тижня. Найпопулярніші способи позбутися комарів у квартирі, - лайфхак

Найбільш ефективними виявилися народні методи.

Настирливе дзижчання комарів і червоні плями від їх укусів, які нестерпно сверблять - річний кошмар кожної людини, пише видання Україна Online, повідомляють Патріоти України. Особливо страждають маленькі діти. Імунна система у них ще слабенька, так що звичайний укус може закінчиться важкої алергічної реакцією. Тому всі ми, як тільки стає тепло, запасаємося антимоскітними сітками, кремами, аерозолями, фумігаторами, чудо-спіралями, які видають їдкий густий дим. Але дрібним кровопивцям це, здається, байдуже. Будьте впевнені, ці комахи долетять навіть на дев'ятий поверх, якщо захочуть поласувати свіжою кров'ю. І в спеку від них під ковдрою не сховаєшся.

Пропонуємо наступні надійні і практичні способи, щоб позбутися від комарів в квартирі.

Найбільш ефективними виявилися саме народні методи. По-перше, дешево і просто, по-друге, без шкоди, по-третє, варіантів безліч.

Відвар гвоздики для тіла

Наприклад, відлякувати комарів можна відваром гвоздики. П'ять грамів спеції потрібно всього лише залити склянкою води і прокип'ятити п'ятнадцять хвилин. Далі десять крапель відвару додайте в столову ложку будь-якого одеколону. Все, отриманою сумішшю можна натирати відкриті ділянки шкіри. Тільки врахуйте, що діяти вона буде всього пару годин.

Ефірні масла - відлякувач комарів

До речі, можна і не варити Антикомарин зілля. Просто змастіть тіло маслом гвоздики, анісу, базиліка або евкаліпта. Не хочете пахнути як ялинка - капніть ефірне масло на розпечену сковорідку. Масло чайного дерева взагалі чудодійний засіб. Мало того, що відлякує ненависних комарів, так ще й знімає набряклість і свербіж при укусах.

Палимо тютюн і хвою

Не менш дієвим є і запах тютюнового диму, спаленої хвої, ялівцю або валеріани. Експериментувати, звичайно, краще на вулиці, якщо хочеться ввечері спокійно посидіти біля багаття на дачі. Тільки не перестарайтеся з валеріаною, а то збіжаться всі сусідські коти.

Простий помідорний спосіб

Позбутися від комарів допоможе також, як не дивно, звичайні листи томату. Посадили грядку помідорів - вберегли себе від укусів і урожай зібрали. Звичайно, догляд за розсадою вимагає часу, тому можна використовувати інші нестерпні кровожерами запахи, наприклад, запах бузку, черемхи, лаванди, м'яти.

Як варіант, посадіть біля вікон свого будинку бузину, а її свіжі гілки розставте в кімнатах.

Дієві антимоскітні сітки і фумігатори

Допомагати повинна і москітна сітка на вікнах, але вона не гарантує, що комарі вдома не з'являться. Особливо просунуті можуть скористатися модним «гаджетом» - фумігатором. Прилади діють від мережі змінного струму і обладнані спеціальною пластинкою, яка поширює шкідливі «флюїди», відлякуючи кровопивців. Електрофумігатор досить практичний у використанні - потрібно лише вчасно міняти пластину.

Пастка з пляшки

Любителі погратися можуть зробити пастку з пластикової пляшки. Зробити її досить просто. Зріжте верх пластикової пляшки. Залийте в нижню частину ємності склянку теплої води. Киньте в воду 2-3 ст.л. цукру і розмішайте. Додайте 1-2 г дріжджів. Накрийте пастку зрізаної горловиною пляшки шийкою вниз. Встановіть пастку неподалік від місця відпочинку.

Існують також же готові пастки-липучки від комарів. Вони розроблені і призначені не тільки для комарів, але і для інших шкідливих комах. Це рулон липкої стрічки, який розтягують і підвішують в тому місці, де ви хочете позбутися від паразитів. Комар летить на спеціальний запах, сідає на стрічку, а злетіти вже не може. На такий пастці будуть збиратися мухи, дрібна мошка, і навіть оси.

Опублікував: Evora

Суд "заробіток" не схвалив: На Донеччині чоловіка та жінку покарали через секс

вівторок, 23 квітень 2024, 22:15

У Донецькій області судили чоловіка та жінку, які від 2021 до 2023 року знімали пікантні відео та продавали їх у Мережі. Про це йдеться у вироку Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області, передають Патріоти України. За даними суду, уродже...

Суд виправдав чоловіка за водіння в нетверезому стані: Що сталося

вівторок, 23 квітень 2024, 20:50

Суд у Бельгії виправдав чоловіка, якого звинувачували у водінні в нетверезому стані – у його крові виявили алкоголь, однак бельгієць його не вживав. Річ у тім, що організм чоловіка сам виробляє спиртовмісні сполуки. Про це розповідає The Guardian, пере...