Хіти тижня. "Настрій у всіх на нулі. Ніхто не може зрозуміти, з чого раптом такі репресії. Бюджетники звільняються десятками", - українка з окупованого Донецьку

Здається скандальний указ ватажка терористичного угрупування "ДНР" викликав паніку: намічається резервація.

Вчителів і робітників також змусили написати "підписки про невиїзд"Жителів окупованого Донецька почали змушувати підписувати документ про зобов'язання не виїжджати на територію України, відповідно до скандального указу ватажка ДНР Олександра Захарченка. Про це місцеві жителі розповіли "Апострофу", повідомляють Патріоти України.

"Начальник ділянки прочитав "указ", потім майстер сказав нам написати у вільній формі підписки, що ми зобов'язуємося не залишати територію ДНР і не виїжджати в Україну. Підписки зібрали і забрали", - повідомив слюсар одного з підприємств Донецька Іван.

Жителі Донецька шоковані таким поворотом подій і не розуміють, навіщо це було зроблено.

"Настрій, звичайно, у всіх на нулі. Ніхто до ладу не може зрозуміти, з чого раптом такі репресії. По соцмережах пишуть, що бюджетники звільняються десятками. Знаю, що мовчки підписують папірець, мовляв, з "указом" ознайомлені. А куди звільнятися, на які бабки жити? Відчуття, що хотіли добити і так морально убитих людей - зв'язку немає, грошей немає, війна, а тут ще й резервація намічається... У людей вже апатія починається, тому що сил не вистачає все це переносити. Просто страшно подумати, як цей "указ" будуть перекручувати і по-своєму тлумачити. Але я думаю, що цей "указ" скоро скасують або відкоригують. Щоб народ знову "полюбив" найдобрішого царя-батюшку", - розповіла "Апострофу" донеччанка Анастасія.

"Захарченко говорив, що на звичайних бюджетників його ідея не поширюватиметься, мовляв, невиїзними будуть тільки ті, хто володіє "державною таємницею" або важливою конфіденційною інформацією... Але я - простий вчитель в школі, жодної таємної я володію? Скільки буде два плюс два або як писати "жи", "ши"? Проте, директор сказав написати підписку - таке отримав розпорядження, і нічого не зробиш", - скаржиться вчитель початкових класів Ганна Сергіївна.

В той же час "Люди, які пишуть в мережі інтернет про те, що цей указ поганий, - або приховані вороги, або проплачені Україною. Вони не розуміють, що він спрямований на безпеку громадян. Ці вороги ще страшніші, ніж ті, які знаходяться на фронті", - заявив лідер бойовиків.

"Указ" ватажка ДНР був опублікований на сайті так званого "міністерства державної безпеки" 15 січня. Згідно з ним, залишати межі окупованої території Донецької області заборонили місцевим "чиновникам". Правда, різнокаліберні "депутати", "міністри", "прокурори", "міліціонери" самопроголошеної "республіки" і без "указу" Захарченка не особливо рвалися у вільну Україну, розуміючи, що там з них може спитати СБУ. Але заборона на виїзд поширилася і на співробітників установ "державної" і муніципальної форм власності. А якщо врахувати той факт, що на окупованих територіях будь-який бізнес, який погано лежить, моментально стає "державним", то заборона на виїзд з ОРДО стосується величезної кількості мирного населення.


"Нам говорили, що прогноз позитивний": На Рівненщині під час пологів померла дитина, а потім і її мати

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:38

На Рівненщині, у Костопільському пологовому будинку, після кесаревого розтину помер новонароджений, а за три дні померла і його мати. У жінки залишилося троє неповнолітніх дітей. Рідні звинувачують лікарів, поліція відкрила кримінальне провадження. Док...

У Краснодарі фекалії затопили вулицю "Руская". Місцева влада виправдовується - "проста дєньгі кончілісь"

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:05

Хоча Москва з 2022 року засекретила більшість статистичних даних не лише щодо втрат на фронті але і стану російської економіки та перерозподілу бюджетів, ознаки загального упадку відслідковуються за різними проявами. Як то здороження продуктів харчуван...