Хіти тижня. Навіть ромашка: Вчені заявили про небезпеку лікарських трав

Ілюстрація: ЖЖ

Вчені Стеленбоського університету (ПАР) з'ясували, що поєднання харчових добавок на основі лікарських трав і рецептурних препаратів може бути смертельно небезпечним, повідомляють Патріоти України.

Так, фахівці проаналізували 49 медичних випадків, зокрема й ті, коли назначені препарати виявлялися неефективними при вживанні харчових добавок. Крім того, вони вивчили результати двох досліджень, у кожному з яких розглядали 15 медичних випадків.

Фахівці показали, що такі речовини, як статини, які сприяють зниженню рівня холестерину, і варфарин (антикоагулянт), можуть взаємодіяти з харчовими добавками, наприклад, на основі звіробою. Це відбувається в тому випадку, якщо і ті й інші працюють у тих самих органах, що або нівельовує ефект препарату, або підсилює його.

За словами лікарів, хоча харчові добавки вважаються нешкідливими, у них містяться активні речовини, які при поєднанні з потужними ліками стають надзвичайно небезпечними. Так, відомі випадки, коли у хворих на рак переставали працювати протипухлинні препарати через настоянки женьшеню, пересаджені нирки відторгалися через ромашку, а рівень ВІЛ у крові зростав після прийому добавок із гінкго.

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...