Хіти тижня. Названо суму: У Кабміні анонсували чергове підвищення "мінімалки" для українців

Українцям планують збільшити мінімальну зарплату, але за певних умов.

У Кабміні знову наобіцяли українцям золоті гори. Так, уряд запропонував підняти розмір мінімальної заробітної плати. Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, передають Патріоти України.

Розмір мінімальної зарплати хочуть підняти з 3200 до 3764 гривень. Суму збільшать лише після того, як Верховна Рада проголосує за законопроекти про пенсійну реформу.

Міністр заявив, що в уряді мають намір "перестати грати з коефіцієнтом" і планують повернуться до єдиного принципу - підвищення зарплати.

"Тільки це дає можливість людям праці жити краще, так і отримувати додаткові кошти без штучних коефіцієнтів для підвищення пенсій, і перший крок після того, як ми проголосуємо за реформу - це підвищення базового розміру заробітної плати до 3764 гривень у цьому році", - обнадіяв міністр.

Кабмін раніше піднімав мінімальну зарплату українцям до 3 тисяч гривень. Людям обіцяли зростання їх добробуту та рівня життя. Але в підсумку населення обіцяного не отримало, а лише тільки стрімке зростання цін на продукти і комунальні послуги.

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...

Мертвий улюбленець лежав у пакеті біля смітника: Киянин вбив собаку колишньої дівчини, щоб помститися

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:00

У Києві 25-річний чоловік побив собаку та задушив його, а потім викинув на смітник. Так він помстився колишній дівчині через розрив стосунків. Про це повідомила пресслужба столичної поліції в п'ятницю, 29 березня, передають Патріоти України.