Хіти тижня. Не для нервових! - Вчені показали, як би виглядали люди, якщо б жили на Марсі (фото)

Якби люди могли жити на Марсі, то їхні носи деформувались. Польська дизайнерка Марта Флісіковська вирішила припустити, яких змін зазнали б носи і створила відповідні моделі.

Зокрема, Флісіковська вважає, що у випадку, якщо люди почнуть жити на Марсі, то ніс людини видозмінювався у ході еволюції і залежить від того, в яких кліматичних умовах жили предки різних народів, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Так, широкий і низький ніс характерний для тих, хто живе у спекотному і вологому кліматі. Вузький і високий ніс, навпаки, мають жителі холодних регіонів.

Під час роботи дизайнерка врахувала відомі на сьогодні кліматичні умови Марса і спроектувала різні варіанти носів.

На принтері вона роздрукувала 3 види, які вважає найбільш правдоподібними. Перший має дві пари ніздрів для більш ефективного зігрівання повітря. Другий ніс плоский, таким чином він менш схильний до сонячних опіків і краще підходить для частого носіння шолома. Третій – хвилястої форми, що має поліпшити резонування.

Чи можна жінкам приходити до церкви в штанах: У ПЦУ дали відповідь

четвер, 25 квітень 2024, 16:30

До храму жінки можуть заходити у штанах. Подібних заборон насправді не існує, повідомили в Православній Церкві України, передають Патріоти України. "Немає в нашій Церкві такої заборони. Та й в інших Православних Церквах світу (окрім МП, очевидно) подіб...

Литва може допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку: Міністр виступив із заявою

четвер, 25 квітень 2024, 16:22

Литва може сприяти Україні в поверненні чоловіків призовного віку. Однак спершу варто дочекатися, як цю процедуру реалізовуватимуть у Польщі. Про це заявив міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас, передають Патріоти України. Очільник литовського оборонн...