Хіти тижня. Не фантастика! У Китаї відкрили найдовший у світі міст (фото, відео)

Президент Китаю Сі Цзіньпін відкрив найдовший у світі морський міст, що з'єднує Гонконг, Макао і материковий Китай, повідомляють Патріоти України з посиланням на AFP.

"Я оголошую, що міст в Гонконг-Чжухай-Макао офіційно відкритий", - сказав Сі Цзіньпін на церемонії відкриття і залишив сцену негайно. Він не звертався до аудиторії. 55-кілометровий переїзд, яке включає в себе звивисту дорожню частину і підводний тунель, з'єднує острів Лантау в Гонконзі, Чжухай і Макао.

Критики кажуть, що на тлі скорочення автономії міста, новий багатомільярдний морський міст - ще один спосіб інтегрувати Гонконг в Китай. Будівництво мосту почалося в 2009 році, і його переслідували затримки, перевитрата бюджету, корупція і загибель будівельників.

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...