Хіти тижня. Не своє - крадене: У Росії зганьбилися з картиною українського художника (фотофакт)

Окрім того, що картину використали без дозволу автора, та ще й вказали ім'я та прізвище іншого художника.

Олег Шупляк. Фото: ФБ

Відомий український художник Олег Шупляк виявив у Росії свою картину під чужим авторством, повідомляють Патріоти України.

Так, картина художника була розміщена на одному з розважальних закладів в місті Шахти Ростовської області Російської Федерації під авторством невідомого "Посконного А.В."

"Вирішив створити альбом-колекцію копій, підробок та інтерпретацій моїх робіт, а також втілення їх у різних матеріалах та техніках. Буду вдячний всім, хто приєднається до розширення цієї колекції як підробками-копіями, так і додаванням фото", - заявив Шупляк.

"Я не розумію: нащо вони вивісили в Ростовській області портрет Шевченка? Я розумію, що підробка і плагіат. Але чому саме Шевченка? Могли ж щось інше підробити й сплагіатити! Навіщо їм Шевченко?", "Думати і творити непотрібно. Росіяни дуже полюбляють чуже як власне - халяву", - коментують інцидент в мережі.


В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...