Хіти тижня. Незламний "Вовк": У мережі розповіли про 24-річного спецназівця, який побував у найгарячіших точках Донбасу

​Український воїн розповів, як рятував людей і країну.

Фото:Facebook

До Дня захисника України, який відзначають 14 жовтня, поліція Донецької області на своїй сторінці в Facebook розповіла про 24-річного спецназівця з позивним "Вовк", який побував в найгарячіших точках Донбасу - Дебальцевому, Мар'їнці, Авдіївці. Мужній чоловік бачив руйнування, каліцтва і двічі дивився в очі смерті, і був одним з тих, хто зупинив диверсантів в Маріуполі в 2015 році, зазначають Патріоти України.

Незважаючи на важке поранення, він переслідував злочинців, стікаючи кров'ю. Поліцейські зупинили теракт і врятували ціле місто, а Вовк за відвагу і героїзм був нагороджений орденом "За мужність" ІІІ ступеня. Спецназівці виїжджали в усі "гарячі точки". Туди, куди не наважувалися відправитися інші служби міста.

Допомагали людям, евакуювали з-під обстрілу, розвозили їжу. "Був випадок в 2015 році. Поїхали ми тоді з Сергієм Князєвим. Зайшли з ним в школу в бомбосховище з людьми. І він каже, давайте ми заберемо ваших дітей в Дніпро в пансіонат, де є комп'ютери, холодильник, вода, харчування. І мама трьох дітей каже: я чекаю своїх (терористів - ред.). Ми з ними посварилися.

Але насильно забрати ми їх не можемо. Буквально через годину, як ми від'їхали від цієї школи, від неї нічого не залишилося. Всі під завалами, всі загинули", - розповів Вовк.

Йому також довелося рятувати людей в Авдіївці в цьому році. "Був обстріл о 2 годині ночі. У "старому місті". І туди відмовлялися їхати швидка допомога, пожежники, рятувальники. Там було пряме попадання в будинок. Всі відмовлялися. І ми виїхали на цивільному авто, по дорозі до нас прилітав снаряд на відстані близько 20 метрів. Просто водій вчасно повертав.

Приїхавши на місце, ми побачили, що ніхто людям не допомагає, там були діти. 7 і 4 роки, хлопчик і дівчинка. Ми зайшли, витягли їх з дому, мати витягли. Квартира не підлягає відновленню. І їх же сусіди їм не допомагали", - розповів він.

"У спецпідрозділі мене прийняли в сім'ю. Колектив дружний. Коли ми заходимо працювати, я думаю не тільки про себе, я думаю про себе, про злочинця, але в першу чергу про свого товариша, який йде поруч зі мною. Я повинен бути впевнений в тому, що він мене прикриє. Я повинен розуміти, що якщо я піду направо, мені не потрібно дивитися наліво - він туди подивиться. Були випадки, які це підтверджували. Один з них - 23 лютого", - розповів хлопець.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

"Я цих п***рів не підтримую": Даріо Срна пояснив, чому поставив лайк під ганебним постом легенди футболу, який виступив на росТБ

четвер, 25 квітень 2024, 13:17

Спортивний директор Шахтаря Даріо Срна розповів, чому поставив лайк під фото колишнього бразильського футболіста Кафу, де він виступав на одному з російських телеканалів. Хорватський функціонер заявив, що вподобав публікацію Кафу, оскільки не одразу зр...