Хіти тижня. Нікому рятувати життя: В одній із українських лікарень звільнилися майже всі хірурги

Молоді фахівці не готові працювати в медицині за 3 тисячі гривень на місяць

Ілюстрація: vistanews.ru

Велика частина хірургів "Нікопольська міська лікарня № 1", які оперують, звільнилися за власним бажанням і "пішли в різні сторони". Про це в пабліку "Типовий Нікополь" на Facebook написав користувач Роман Авдєєнко, повідомляють Патріоти України.

За його словами, зараз на добовій зміні замість належних 4 ургентних хірургів, які чергують парами, по 12 годин кожна, працює всього один протягом доби. Також дефіцит кадрів виник серед середнього медперсоналу відділення анестезіології, реанімації та інтенсивної терапії тієї ж самої лікарні.

"За всіх зрозумілих причин молода частина колективу звільнилася і рвонула за кордон. Співробітники найвідповідальнішого і важкого за профілем своєї роботи відділення, анестезистки, володіють унікальними навичками, їдуть у країни ближнього зарубіжжя працювати звичайними гастарбайтерами", - пише він.

Крім того, за інформацією Авдєєнка, нині бригади "швидкої допомоги" возять анестезисток із відділення Аріта МЛ № 1 у гінекологічне відділення тієї ж лікарні, з операції на операцію, по 5-6 разів за добу, тому що немає ким вже закривати дірки.

"Виявилося, що все ж молоді фахівці не готові працювати в медицині за 3 тисячі гривень на місяць. Їм кричали: "Ідіть, якщо не подобається працювати! На ваше місце прийдуть інші". Але ніхто не прийшов. І зовсім скоро, можливо, нас нікому буде вже оперувати. Зовсім нещодавно ми лише прогнозували можливий колапс у галузі охорони здоров'я, але сьогодні він вже настав", - додає він.

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...