Хіти тижня. Нові правила в’їзду та виїзду в ЄС: Що потрібно знати українцям

20 листопада Рада Європейського Союзу схвалила впровадження нової системи реєстрації в’їзду та виїзду на зовнішніх кордонах Шенгенської зони.

Як повідомляє сайт Ради ЄС, нова система в’їзду / виїзду (EES) реєструватиме інформацію щодо громадян країн, які не входять до ЄС, зокрема, буде зареєстровано ім’я, проїзний документ, відбитки пальців, зображення особи, дата і місце, коли вони перетинають кордон або отримують відмову у в’їзді до Шенгенської зони, передають Патріоти України.

“Сильний контроль наших зовнішніх кордонів має важливе значення для функціонування Шенгенської зони. Система в’їзду і виїзду сприятиме поліпшенню зовнішнього прикордонного контролю, кращої ідентифікації осіб, які порушили термін перебування, і посилення боротьби з тероризмом”, – заявив міністр внутрішніх справ Естонії Андрес Анвельт.

Система дозволить як посилити, так і прискорити перевірки на кордонах, оскільки нова електронна система замінить штамп в паспортах, а також застосовуватиметься незалежно від того, чи потрібна подорожуючим віза.

Тепер Раді ЄС та Європейського парламенту необхідно підписати прийняту постанову.

Підписаний текст буде опубліковано в Офіційному журналі ЄС і набере чинності через 20 днів. Очікується, що нова система запрацює у 2020 році.

Як повідомлялося раніше, комітет постійних представників країн-членів ЄС (COREPER) схвалив мандат на переговори за трьома правилами використання Шенгенської інформаційної системи (SIS).

Йдеться про використання SIS в сфері поліцейського і судового співробітництва у кримінальних справах, в сфері перевірок на кордонах і для повернення громадян третіх країн, які незаконно перебувають в ЄС.

"Нам говорили, що прогноз позитивний": На Рівненщині під час пологів померла дитина, а потім і її мати

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:38

На Рівненщині, у Костопільському пологовому будинку, після кесаревого розтину помер новонароджений, а за три дні померла і його мати. У жінки залишилося троє неповнолітніх дітей. Рідні звинувачують лікарів, поліція відкрила кримінальне провадження. Док...

У Краснодарі фекалії затопили вулицю "Руская". Місцева влада виправдовується - "проста дєньгі кончілісь"

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:05

Хоча Москва з 2022 року засекретила більшість статистичних даних не лише щодо втрат на фронті але і стану російської економіки та перерозподілу бюджетів, ознаки загального упадку відслідковуються за різними проявами. Як то здороження продуктів харчуван...