Хіти тижня. Оприлюднена шокуюча статистика демографічної ситуації в Україні

Україна увійшла в десятку країн світу з найвищими темпами скорочення населення (більш ніж на 15% до 2050 р.).

Наслідки такого інтенсивного спаду населення виходять далеко за рамки простого звуження фізичної основи формування людського потенціалу, - пише в своїй статті для ZN.UA кандидат економічних наук, провідний науковий співробітник Інститут демографії та соціальних досліджень імені М.В.Птухи НАН України Лідія Ткаченко, передають Патріоти України.

Так, якщо орієнтуватися на юридично визначений працездатний вік (16-59 років), частка цієї вікової групи зменшилася із максимальних 64,4% у 2008-2009 рр. до 61,3%. Якщо брати до уваги реалії ринку праці, більш адекватної нижньою межею дорослого і трудоактивного віку слід вважати 20 років, оскільки в більш ранньому віці рівень економічної активності близький до нульового. Питома вага населення 20-59 років досягав максимуму 59,0% у 2011 р, а зараз знизився до 57,6%.

"Скорочення населення працездатного віку як рушійна сила, а також швидкий темп старіння, вкрай загострюють всі традиційні виклики, пов'язані із цим. Цілком очевидно, що подолати ці виклики в умовах макроекономічної нестабільності, слабкості системи соціального захисту та відкритого конфлікту поколінь не є можливим" , - вважає вчений.


Новий скандал: На Закарпатті жінки напали на військових (відео)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:14

19 квітня на Закарпатті стався черговий конфлікт між місцевими жителями та представниками Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП). Про ситуацію розповіли у Закарпатському обласному ТЦК, передають Патріоти України. Там ...

В Україні змінюються умови військового обліку: Що тепер чекає на чоловіків

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:56

В Україні відбудуться зміни в умовах військового обліку завдяки новому закону про мобілізацію. Зокрема, чоловіки повинні будуть уточнити свої військово-облікові дані без очікування повістки. Крім того, запрацював єдиний реєстр "Оберіг" - там міститься ...