Хіти тижня. Оренда житла: Уряд готує "подарунок" українцям

Про це повідомив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка, передають Патріоти України.

«Зараз приблизно 70% ринку оренди житла в Україні перебуває в тіні. Готуємо закон, який дозволить виписати правила в цій сфері: що таке знімне житло, яким чином люди мають туди вселятися, отримувати прописку, яким чином вони виселятимуться, якщо не виконують умови договору», - зазначив Зубко.

Чиновник також додав, що оренда житла повинна б враховуватися в витратах підприємства. «Тобто банк, підприємство, будь-яка організація могли б витрачати частину коштів на погашення оренди житла своїм службовцям. Це не вимагає придбання службових квартир і їх начиння. Цей варіант можливий для Нацполіціі і ЗСУ. Інвестори будуть вкладати кошти в будівництво житла не на продаж, а для оренди. Це дає можливість побудувати нерухомість і отримувати з неї легальний дохід», - підкреслив Зубко.

Він також додав, що в минулому році було зроблено кілька важливих кроків з точки зору дерегуляції у сфері будівництва. «Спростили дозвільні процедури. Міста страждали від ситуацій, коли забудовник починав роботи по декларації під індивідуальне будівництво, а насправді зводив багатоповерховий будинок. Тепер така схема неможлива», - сказав Зубко.

Він повідомив, що зараз готуються зміни до Житлового кодексу. «Створили робочу групу для напрацювання маршрутної карти, щоб зробити житло доступнішим. Зараз держава підтримує дві категорії населення: учасників АТО і вимушених переселенців. Ми б хотіли, щоб активніше працювали муніципальні програми. Якщо суспільство хоче розвиватися і залучати інвестиції, воно повинно створювати і залучати кадри, надаючи людям житло», - зазначив міністр.

Лікарі запевняли, що все нормально: Сашко Лірник розповів, від чого помер Дмитро Капранов

четвер, 18 квітень 2024, 3:25

У літератора були проблеми із серцем, через що Дмитро часто скаржився на біль. Однак медики запевняли рідних і близьких письменника, що "все нормально". Український письменник Дмитро Капранов помер 16 квітня внаслідок проблем із серцем. Таку версію озв...

"У Левка Лук'яненка воно теж було": Ірина Фаріон зробила заяву про своє комуністичне минуле

середа, 17 квітень 2024, 23:29

Те, що Герой України Лук'яненко за свої гуманістичні переконання був жорстоко репресований Радянською владою, як і Миколо Руденко, скандальна політикіню не може поставити собі в паралель співпадінь. Ірина Фаріон в інтерв’ю «Українським новинам» розпові...