Хіти тижня. "Острів Свободи", або Як виглядає повсякденне життя однієї з найбідніших країн Західної півкулі (фото)

Республіка Куба — держава у Вест-Індії, розташована на найбільшому однойменному острові Куба та прилеглих островах в Карибському морі.

Куба — одна з небагатьох «соціалістичних» країн світу, а також одна з найбідніших країн Західної півкулі. З 1959 року і до розпаду СРСР в 1991 році Куба фактично була воєнним та економічним протекторатом і сателітом Радянського союзу, передають Патріоти України.

Нині населення Куби становить 11,184 млн осіб. Офіційні джерела пропонують такі дані про склад населення: 65 % — представники білої раси, 12 % — афроамериканці, 22 % — мулати. Однак інші джерела свідчать про те, що біле населення становить лише 40 %, а решта людей, які проживають у країні, представлена, насамперед, афроамериканцями і мулатами (здебільшого), а також китайцями, євреями, арабами, індіанцями й іншими. Періодично зростання населення сповільнюється внаслідок еміграції. За роки правління Кубою Фіделя Кастро країну нелегально покинуло понад 800 тисяч її мешканців.

Пропонуємо вашій увазі добірку цікавих фотографій з повсякденного життя мешканців Куби.

Джерело: Главком

Якщо завтра війна: Опитування показало, де у Європі громадяни найбільше готові захищати свої країни

середа, 24 квітень 2024, 15:30

Громадяни Вірменії, Азербайджану, Грузії, Косова, України, Албанії та Молдови найбільше серед європейців готові воювати за свою країну у разі потенційної небезпеки, передають Патріоти України.. Як повідомляє "Європейська правда", про це свідчать дані ...

Збільшуємо демографічну кризу? Якими будуть наслідки заборони на консульські послуги

середа, 24 квітень 2024, 15:24

Позбавлення консульських послуг українських чоловіків за кордоном призведе не до покращення мобілізації, а до масових спроб отримати громадянство інших країн. Таку думку висловив відомий український активіст, волонтер та офіцер ЗСУ Мирослав Гай, перед...