Так, дослідники з Інституту інтегративної геноміки Льюїса Сіглера з'ясували, що такі соки негативно впливають на мікрофлору кишечника, передають Патріоти України.
Вчені давали піддослідним мишам пити соки і нектари натщесерце. З'ясувалося, що в цьому стані тонкий кишечник не може розщеплювати фруктозу: вона безпосередньо потрапляє в товсту кишку і завдає серйозної шкоди мікроорганізмам, які не здатні впоратися з вуглеводами. Це стосується як пакетованих, так і свіжих соків.
Результати дослідження показали, що 90% фруктового цукру засвоюється саме в тонкому кишечнику. Вчені радять пити соки в малих кількостях і тільки після прийому їжі. Такий підхід запобіжить "перевантаженості" травної системи і не зашкодить мікрофлорі кишечника.
У вівторок, 6 травня, надвечір один із нарядів Чернівецького прикордонного загону затримав порушника, який прямував до кордону в незвичному образі. Довговолоса особа в жіночому вбранні пішки прямувала в бік Молдови. Про це розповіли у Держприкордонслуж...
Науковці обстежили гніздо червонокнижного орлана-білохвоста, яке вперше помітили у зоні відчуження у 2024 році, передають Патріоти України. У Чорнобильському заповіднику розповіли про результати чергової весняної експедиції. Зокрема, науковців цікавило...