Хіти тижня. Оце так: Угорські правоохоронці розпочали полювання на українців, - ЗМІ

Фото: flagmaster.com.ua

Нещодавно у прикордонному з Україною угорському селі Хайдудорога місцеві правоохоронці у повній амуніції здійснили облаву як на українців, які тут проживають і незаконно отримали документи, так і на місцевих чиновників, що видавали нашим співвітчизникам угорські паспорти. Як пише ресурс "Вести" з посиланням на угорські ЗМІ, операцію проводили спецпризначенці зі столиці країни Будапешту, повідомляють Патріоти України.

Жителі села Хайдудорога переконують, що українці справді проживають тут, поготів в одному із будинків нібито фіктивно прописано аж чотири десятки людей. "Останнім часом все більше українців прописують в прикордонних селах, потім вони отримують підроблені паспорти. Коли про це дізналися в Будапешті, вирішили проводити рейди проти ошуканців і угорців, які їм допомагають, – зазначив угорський журналіст Ласло Пінтер.

Як пояснюється у матеріалі ресурсу, ті українці, що не мають законних підстав для отримання паспорта європейської країни, вирішують питання через хабарі чиновникам. Крім того, європейські паспорти можна відкрито придбати в інтернеті, щоправда їхня ціна коливається від 5 до 10 тисяч доларів (здебільшого документи пропонують за 7 тисяч доларів) – за цю суму посередники беруться оформити фальшиві довідки та вирішити питання з консульством.

Додамо, що угорський паспорт також можна отримати цілком легально, а займе це не більше за два-три місяці. "Одне із найпопулярніших громадянств для українців – угорське. Його роблять далеко не лише закарпатці, яким мадярський паспорт слід видавати через їхнє походження, а й українці з інших областей. Паспорт держави-члена Євросоюзу дає можливість вільно їздити в Європу, вчитися, лікуватися там і шукати роботу", – зазначає експерт з міграції Вадим Осадчук.

Працював на ворога: У Харкові місцевий мешканець намагався навести російські ракети по базі спецпідрозділу ГУР

вівторок, 23 квітень 2024, 14:25

У Харкові Служба безпеки затримала коригувальника російських ракетно-бомбових ударів по місту, який намагався виявити та передати російським військовим місця розташування спецпідрозділу "Кракен" Головного управління розвідки Міністерства оборони Україн...

"Моя ідея набуває видимі обриси": Ганна Маляр у Берліні знімає фільм про подвиг українського народу

вівторок, 23 квітень 2024, 14:05

Ексзаступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що у Берліні знімає фільм про подвиг українського народу. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України. «Це все, що поки можна викладати публічно. Один із знімальних д...