Хіти тижня. Папа Римський позбавив сану українських чернців з Тернопільщини

Рішення Франциска остаточне та не може бути оскаржене.

Папа Римський. Фото: УГКЦ

Отець Планчак та ще вісім монахів з Тернопільської області були позбавлені монашого сану рішенням Папи Римського, повідомляють Патріоти України з посиланням на інформсайт Української греко-католицької церкви.

«Святіший отець Франциск затвердив декрети архієпископа і митрополита Василя (Семенюка) про позбавлення чернечого сану дев'яти ченців. Ці люди є колишніми членами монастиря Святого Теодора Студита в с. Колодіївка Тернопільської області. Тепер вони незаконно перебувають в с. Посіч Івано-Франківської області. Відповідно до затверджених декретів, вони втрачають належність до чернечому сану, не мають права носити чернечий одяг, втрачають всі права і позбавляються всіх обов'язків, які випливають з складених чернечих обітниць, і не можуть більше називати себе ченцями», - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що згідно з нормами церковного права, отці Планчак і Костевський не мають права священнодіяти. Вони не можуть служити Божественну Літургію, здійснювати Святі Таїнства і здійснювати інші богослужіння в храмі або поза ним, зокрема здійснювати будь-які публічні молитви за хворих, екзорцизм або подібні практики.

У монастирях було проведено кілька канонічних візитацій (перевірок). Під час перевірок виявили багато порушень дисципліни. Частина ченців не дотримувались статуту, а в діяльності керувалися вказівками «пророчиці». Для остаточних висновків в монастирі працювала спеціальна комісія, створена розпорядженням голови УГКЦ. Вона не виявила ніяких ознак того, що «оголошення», або «голосу», с. Марії Баран та інших сестер монастиря Введення в храм Пресвятої Богородиці мають надприродне походження. Натомість, було підтверджено, що ті, хто їх поширює, маніпулюють поняттями чернечого послуху і духовного керівництва.

Після висновків комісії відбулася реорганізація монастиря Святого Теодора Студита в с. Колодіївка. Братія монастиря на чолі з ігуменом Марком (Шняком) прийняла рішення церковної влади і продовжує чернече життя в с. Колодіївка згідно чернечої традиції і правилам. Однак частина ченців не прийняла зауважень церковної влади і відмовилася її слухати. Вони продовжували порушувати чернечі правила і остаточно незаконно поселилися в с. Посіч Івано-Франківської області. Вони не бажали виправити своєї поведінки. Після відповідних попереджень дев'ять ченців були видалені з чернечого сану. Це рішення Папи Римського Франциска є остаточним і не може бути оскаржене.

Опублікував: Інна Мартинчук

Містяни були неабияк вражені: У центрі Ужгорода помітили косулю (відео)

субота, 27 квітень 2024, 22:14

У центрі Ужгорода помітили косулю. Дика тварина неабияк здивувала містян. Про цю подію повідомив журналіст Віталій Глагола та оприлюднив відео, передають Патріоти України. "Косуля в центрі Ужгорода! Тварину помітили біля пішоходного мосту о 10 годині р...

За стрілянину біля ресторану в Гельсінкі: У Фінляндії затримали депутата

субота, 27 квітень 2024, 21:59

У Фінляндії затримали депутата від партії Істинних фінів Тімо Ворнанена за стрілянину біля ресторану в центрі Гельсінкі. Видання YLE повідомляє, що у пресрелізі поліції про інцидент не згадується ім'я депутата, але інформація збігається з раніше відоми...