Хіти тижня. Пенсіонер вийшов на "стежку війни": У Дніпрі спіймали чоловіка, який розвішував "колорадські стрічки" у "Сільпо" (фото)

Порушнику загрожує штраф від 50 до 150 неоподатковуваних мінімумів (850-2550 грн).

Пенсіонер поширював листівки та "колорадські стрічки". Фото: соцмережі.

У Дніпрі поліція затримала 66-річного пенсіонера, який в останні тижні поширював листівки з георгіївською стрічкою в одному з місцевих супермаркетів. Про це повідомляє в Facebook патрульна поліція Дніпра, передають Патріоти України.

Увечері 13 серпня на спецлінію 102 в Дніпрі надійшов виклик - в одному з супермаркетів на вулиці Пастера співробітники виявили людину, яка розповсюджує пропагандистські антидержавні матеріали із забороненою символікою. Патрульні негайно прибули на місце події і затримали 66-річного чоловіка.

"Також на місце події прибули співробітники Служби безпеки України. За попередньою інформацією, громадянин неодноразово розповсюджував незаконні агітаційні листівки. З цього приводу від небайдужих громадян і керівництва магазину надходили звернення. Однак затримати і встановити його особистість не вдавалося, оскільки він швидко покидав місце здійснення правопорушення", - зазначили в поліції.

Затриманого доставили до відділку і склали протокол за ст. 173-3 КУпАП (виготовлення і пропаганда георгіївської стрічки) і ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян). Йому загрожує штраф від 50 до 150 неоподатковуваних мінімумів (850-2550 грн).

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...