Хіти тижня. Під тиском преси та громадськості: У Порошенка пояснили, чому декілька звільнених з полону людей відмовилися від реабілітації та лікування (відео)

Питання підвищеної уваги до звільнених з полону виявилося несподівано складним.

Звільнені з полону терористів. Фото:Радіо Свобода

Кілька людей з числа звільнених з полону бойовиків відмовилися проходити реабілітацію через несподіваний тиск з боку громадськості і преси. Про це в коментарі 112 Україна сказала керівник офісу уповноваженого президента з питань реабілітації учасників АТО Наталія Зарицька, зазначають Патріоти України.

"Ми не можемо сказати, що люди проходять реабілітацію, люди проходять лікування за їхнім бажанням і волевиявленням. Можливість отримати медичну, реабілітаційну допомогу надано всім. Військові можуть пройти її на базі військових госпіталів, цивільні звільнені особи можуть пройти на базі медичних установ, які підпорядковуються Державному управлінню справами.

Хтось захотів поїхати додому і проходити лікування за місцем постійного проживання. Можу відзначити, що є кілька відмов від лікування в результаті того, що люди не готові бути під тиском преси, громадськості, під яким, на превеликий жаль, виявилися ті люди, яких звільнили", - заявила вона.

Чиновниця констатувала, що питання підвищеної уваги до звільнених з полону виявилося несподівано складним.

"Що ми маємо на сьогодні? Їх звільнили, все їх дуже раді бачити, і вони у нас за фактом виявилися на нашій же території, але під іншим тиском, вони виявилися під тиском уваги ЗМІ та уваги громадськості. Абсолютно відповідально готова заявити, що кілька людей відмовилися від лікування, поїхали додому через те, що для них це складно", - пояснила Зарицька.

Які хвороби крові та кровотворних органів звільняють від мобілізації в Україні - роз'яснення

четвер, 28 березень 2024, 16:56

В Україні з початку повномасштабного вторгнення РФ триває загальна мобілізація, під час якої військовозобов'язаних громадян призивають на службу в армію. Однак ціла низка захворювань є законною підставою для звільнення від мобілізації, передають Патрі...

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...