Хіти тижня. Після 2014-го кинув успішну кар'єру у Москві заради рідної України та Києва: "Льоха з Русанівки" святкує 57-й день народження

Олексій Горбунов відмовився від усіх ролей в Росії і став частим гостем в зоні АТО і госпіталях, де провідував українських бійців. А в старій київській богемній тусовці його знали під прізвиськом Льоха з Русанівки. Адже виріс саме на "Київській Венеції"

Олексій Горбунов.

У неділю, 29 жовтня 2018, український актор Олексій Горбунов відзначає свій 57 день народження, передають Патріоти України.

За плечима артиста сотні ролей у театрі та кіно, найвідоміші з яких були зіграні в роботах російського кінематографа. Однак в розпал Революції гідності Горбунов повернувся до Києва. Ще пізніше відмовився від усіх ролей в Росії і став частим гостем в зоні АТО і госпіталях, де провідував українських бійців.

Останні роки артист грає на майданчиках українських режисерів і навіть намагається знімати своє кіно в столиці. Творчий доробок народного артиста України у 2018-му році означився виходом у прокат кінофільму «Дике поле», за романом «Ворошиловград» Сергія Жадана.

У вільний від зйомок час з гуртом "Грусть пилота" їздить по країні з концертами, виступами в зонах бойових дій і рідко знаходить час поговорити "про наболіле". У день народження Олексія Горбунова пропонуємо згадати найяскравіші цитати із інтерв'ю актора.

Про українців

- У нас сильні, потужні, талановиті люди. Майдан показав і війна показала всім. Кращі там. Про них кіно потрібно знімати: волонтери, воїни, бабусі і дідусі - ось це Україна. Що таке народ і що таке дух народу, його душа - ось Україна. Люди в першу чергу, а не депутати, яких 0,01 відсоток, а їх по всіх каналах показують.

- У нас дуже багато талановитих і сильних людей. Ми чекаємо змін, ми зачекалися їх за ці три страшні роки. Я, наприклад, вважаю так: поставте тридцятирічних, яких виберемо ми, особисто ми, двадцять чоловік в уряд, - вони перевернуть через три місяці країну. Я в цьому абсолютно впевнений.

А пенсіонерів у бік, взагалі судити їх треба, кримінальні справи чекають пенсіонерів. Це у всіх на очах, це всі прекрасно бачать і знають. Ми ж знаємо, на яких машинах вони продовжують їздити, квартири продовжують купувати... Я за світло не можу заплатити! Я, народний артист України, не можу заплатити за світло. А що говорити тоді про простих людей? Як вони виживають?

Про цінності

- Я весь час себе питаю, а хто представляє Україну на міжнародних аренах кіно? Запитайте і поцікавтеся. Це до розмови, чому Роман Балаян (український режисер - ред.) гроші не може на кіно знайти. Тому що тут кожен брат-сват... А Балаян буде жебраком? Це Балаяну їсти нічого? Придувалову нічого? Це я вам кращі прізвища називаю. Я вже мовчу про те, кого з кіношників знають. Ступка був, царство йому небесне. Кого ще?

- А Усик! Це наша гордість! Наш прапор! Ось Україна справжня. У нас ні культуру, ні спорт, нічого не представляють, у нас поодинокі люди, як Вася Ломаченко, і як Толя Ломаченко, легендарний тренер, який вже в історію боксу вписаний. Він тут в історії хоч в якійсь вписаний? Ви багато бачили дядька Толю, найвеличнішого тренера нашого часу по телевізору, в інтерв'ю? Ось і відповідь вам, це і в культурі так, і в спорті. Одинаки витягують цю історію.

- Коли почалася війна, я довго думав, що б знайти, а грошей як завжди немає, тому що у нас не особливо хочуть талановитим допомагати. Кому допомагають - ви бачите, хто танцює на телевізорі, хто розважає. І ось це 20 років одне й те ж: ті 20 років депутатствують, ці 20 років їх розважають: танцюють, дупи показують і всім смішно.

Це сумний гумор, від якого нудить вже все населення, проте вони зайняли екрани, продовжують косити собі гроші і танцювати. Мені це диким здається, я три роки просто перебуваю в шоці. Тому що реально ми їздимо в АТО, ми реально зустрічаємося з бійцями, з волонтерами, з лікарями - з дуже простими людьми в різних містах. І те, чим живуть люди, чим вони наповнені, ось це тільки мене і надихає, і дає мені сили жити далі, намагатися дійти до свого кіно.

- Я три роки кричу: "Давайте про Україну кіно знімемо!". Тому що на нас же в Європі дивляться, як на село. Ви ж, коли представляєте Україну, люди сміються. Мені сумно від цього. Не ті, кого показують в телевізорі, моя країна. Моя країна - це ті, хто були на Майдані, це особи тих людей, які загинули. Моя країна - це те молоде покоління, яке мене навчило мужності, яке вдихнуло в мене героїзм. Це почалося з Майдану!

Я в цю країну повернувся і кіно я хочу знімати для тих, хто на Майдані був, а не для тих, перед ким ці клоуни танцюють. Я не розважаю х**сосів. І за гроші "партії" знімати не буду.

Про Майдан і поїздки в АТО

- Він повністю мене перевернув. Природно, завдяки молодим. Я не вірив, що це таке круте сильне покоління. Я забув взагалі, що люди знають, що таке сила духу, а тут мені діти показали, що таке сила духу і продовжують показувати.

- Я надихаюся, коли я приїжджаю в АТО або в госпіталь. Ці пацани по 25, по 26 років ... Поговоривши з ними десять хвилин, я розумію, скільки фільмів за ці три роки ми повинні були зняти про цих пацанів, про жінок, про медсестер. Я це кіно бачу, але воно, крім нас, не треба нікому. Ось через це у мене біль. Минуло три роки, я не розумію, як так може бути.

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

Естонія змінює правила навчання для дітей українських біженців: Що треба знати

субота, 20 квітень 2024, 11:58

Влада Естонії ухвалила закон, що дозволяє виключати зі шкіл та дитячих садків дітей українських воєнних біженців, які покинули Естонію, не повідомивши про це навчальний заклад. Про це повідомила пресслужба парламенту країни, передає ERR, передають Пат...