Хіти тижня. Після тривалої хвороби: Відомий український композитор помер у день свого ювілею

Останні роки свого життя Вадим Храпачов мав проблеми з легенями і практично не працював.

Вадим Храпачов. Фото: mus.art.co.ua.

Відомий український кінокомпозитор, заслужений діяч мистецтв України Вадим Храпачов помер у день свого 70-річного ювілею після тривалої хвороби. Про це повідомив Національний союз кінематографістів, передають Патріоти України.

– 24 вересня 2017 року, на 71-му році життя, після важкої хвороби помер заслужений діяч мистецтв України, композитор, член нашої Спілки Вадим Храпачов, – йдеться у повідомленні.

Останні роки свого життя Вадим Храпачов мав проблеми з легенями і практично не працював. До слова, за свою кар’єру композитор працював із режисерами В’ячеславом Криштофовичем, Романом Балаяном та Євгеном Сивоконем. Він написав музику для багатьох знакових українських фільмів, серед яких – "Перед іспитом", "Своє щастя", "Дрібниці життя", "Польоти уві сні та наяву", "Бережи мене, мій талісмане".

Депортації бути? У Чехії зробили заяву щодо українців призовного віку, які ухиляються від мобілізації

субота, 4 травень 2024, 3:25

Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський заявив, що його країна не підтримує позицію тих українських чоловіків, які намагаються уникнути мобілізації виїздом за кордон. Водночас визнав, що механізми держави обмеженні в питанні депортації таких люде...

Є проблеми: Нацбанк повідомив, які регіони найбільше відчувають брак робочої сили

субота, 4 травень 2024, 2:35

З 2021 по 2023 рік робоча сила у віці 15-70 років скоротилася більш ніж на чверть. З основних причин - міграція, демографічні втрати та окупація. Про це йдеться в інфляційному звіті НБУ, передають Патріоти України. Так, за оцінками НБУ, робоча сила у в...