Хіти тижня. "Побєдобєсіє" під ударом: "Путінських вовків" "бортонули" у Білорусі

Білоруські чиновники намагаються уникати подібних неблагонадійних гостей в країні.

"Путінські вовки" у Бресті. Фото: Белсат

Білоруські чиновники байдуже зустріли байкерів Путіна в цьому році, повідомляють Патріоти України з посиланням на «Белсат».

Ще три роки тому Хірурга зустрічав Лукашенко і чиновники, в цьому році вони намагаються цього уникати: на Лінії Сталіна, в Пінську та Бресті ніхто з вертикалі влади не захотів мати з одіозними мотоциклістами нічого спільного.

Поки подібні акції не забороняють, але їх вже і не підтримують. Два роки тому Хірурга в Брестській фортеці зустрічав директор меморіалу і заступник голови постійної комісії «ради республіки» Республіки Білорусь з міжнародних справ і національної безпеки Григорій Бисюк - з величезною георгіївською стрічкою на грудях. На цей раз чиновник був без стрічки, а побачивши камеру «Белсату», навіть не став підходити до «Нічних вовків».

Без допомоги по білоруській лінії, росіянам довелося підключити своїх дипломатів - Російський центр науки і культури в Бресті і російське консульство, які організували в Брестській фортеці фестиваль творчого та особистісного розвитку дітей і молоді «Діти 21 століття», привезли на нього своїх дітей і музикантів, а апофеозом всього цього стала поява з вічного вогню Брестської фортеці Хірурга і консула Росії в Бресті Ігоря Конякіна.

Не супроводжують Хірурга більше і російські канали, як і державні білоруські ЗМІ, тому все доводиться робити самим. А представник прес-служби «Нічних вовків» після того, як журналістів «Белсату» не пустили на прес-конференцію, пропонував їм познайомитися «по хорошому» і вимагав назвати особисті номери телефонів.

Не зважилися «вовки» привезти до Білорусі і символіку «ДНР» і «ЛНР», як обіцяли раніше. Якщо раніше байкери відчували в Білорусі себе повними господарями і могли кинути свої байки і піти в повному складі в Брестську фортецю, то тепер змушені залишати близько мотоциклів серйозну охорону, розуміючи, що в Білорусі вони - небажані гості. У Бресті путінським байкерам відмовили в заселенні в готель, в якій вони планували жити.

В результаті байкери навіть не спробували прорватися через польський кордон. З двох десятків мотоциклів в Польщу вирушили тільки чотири - з польської та словацької реєстрацією. Інші покинули місто - ймовірно, повернувшись в Росію.

Опублікував: Інна Мартинчук

Шахраї використали соліста гурту ТІК Віктора Бронюка для того щоб ошукати українців

четвер, 2 травень 2024, 2:35

Соліст гурту ТІК Віктор Бронюк заявив, що став жертвою шахраїв. Про це він написав на своїй сторінці в Instagram. . За його словами, невідомі отримали доступ до його особистого Telegram-акаунту. Вони скористалися великою кількістю його прихильників і...

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...