Хіти тижня. Побили за "русский мир"? Резонансний інцидент з британцем у Києві (фото)

Фото: ФБ

Новина про те, що британського туриста Ліама Ентоні побили в самому центрі Києва, наробила чимало галасу. Про інцидент написали практично всі українські і ряд російських провідних ЗМІ. При цьому думки людей розділилися - одні кажуть, що "британець отримав за справу", а інші просять у нього вибачення за не гостинний прийом. Так за що ж був побитий британець? Чому деякі стверджують, що він сам винен? І що говорить про інцидент сам Ентоні, повідомляють Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

Що трапилося?

Ліам музикант за освітою, а подорожі - його хоббі. Недавно британець побивалв Румунії, потім в Японії - саме там йому дуже сподобався стиль "аніме", і він перефарбував волосся в рожевий.

За словами хлопця, у нього традиційна сексуальна орієнтація, але він дуже любить епатаж. При цьому ні в одній країні світу у мандрівника проблем не виникало. Так що Україна в цьому плані стала сумним винятком.

Ліам провів в Україні два дні і 19 січня збирався їхати додому. Він вийшов на вулицю з валізою, коли в районі Михайлівського собору на нього напали троє невідомих в капюшонах.

Спершу в нього кидалися сніжками та штовхали ногою валізу, а потім повалили і побили. За його словами, під час нападу одну із пірсінгових прикрас загнали всередину губи - її довелося розрізати. Розріз також в міліметрі від ока, а крім того, розбиті ніс і передні зуби.

Його пограбували?

Ні, все майно залишилося на місці. Тобто версія банального гоп-стопу тут, швидше за все, виключена. Однак своїх кривдників, трьох молодих людей, він не запам'ятав, оскільки облич не бачив. Допомогу побитому надала киянка Марія Макуха, яка опинилася там випадково. Вона провела з ним п'ять годин, надавши першу допомогу і виступивши в ролі перекладача у всіх місцях, куди довелося звернутися - в швидкій допомозі, поліції.

"Проходячи по Трьохсвятительській, я побачила закривавлену людину, а поруч кілька стривожених чоловіків. Перехожих там мало. Ті, хто стояв навколо Ліама, намагалися викликати швидку допомогу. Але нічого не було ясно, що відбувається", - розповіла жінка.

А при чому тут "русскій мір?"

Версія про те, що хлопцеві могло "прилетіти" не за його зовнішність, а за політичними мотивами виникла лише 23 січня. Таке припущення висловила в мережі активістка Роксолана Юріївна, підкріпивши свої слова одним аргументом.

На одному з фото побитий позує в толстовці з назвою групи Soulfly. У 2014 році їх соліст Макс Кавалера оголосив на концерті в Москві, що вважає окупований Крим частиною Росії. При цьому приблизно в ті ж дати Soulfly повинні були приїхати в Київ, але відмовилися "через політичну кризу". З тих пір група в Україні більше не приїжджала.

"Чому всі патріоти кинулися захищати цього неформала, не поцікавившись у нього, знав він про те, що надів, і кого він міг цим образити? Наввипередки його захищають", - писала активістка в Facebook.

Втім, багатьом така версія здалася притягнутою за вуха. Причин тому назвали кілька. По-перше, Soulfly - це мало кому відома група в Україні. З моменту скандальних висловлювань їх соліста пройшло більше трьох років і мало хто про них пам'ятав. По-друге, в холодну погоду Ліам навряд чи б гуляв Києвом без верхнього одягу, тому нападники могли просто не побачити, що за одяг на ньому. Все це говорить на користь того, що він постраждав через свою яскраву зовнішність.

Незважаючи на вагомий привід для образи на Україну, британець зберіг оптимізм і не став говорити погане про країну. Єдине його висловлювання, яке можна було б сприйняти за докір, прозвучало в інтерв'ю "Вit.ua".

"Греція, Голландія, Таїланд - ніяких проблем і косих поглядів, тільки усміхнені люди. У Румунії тільки кожен повз проходить витріщався на мене, але я думав, в Києві з цим буде простіше. Ніхто раніше не нападав на мене", - сказав він.

Крім того, у себе в Facebook британець попросив у людей допомогти йому зібрати грошей на лікування. Оскільки нападники сильно пошкодили йому ніс, зуби, а заодно ще й розбили телефон.

Подарунок був не випадковим? Справу про загибель помічника Залужного передано до суду

четвер, 18 квітень 2024, 18:30

Справу про загибель Геннадія Частякова, помічника колишнього головнокомандувача ЗСУ, передали до суду. Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань, передають Патріоти України. Перед судом постане офіцер з апарату помічників головнокоманд...

"Що не день, то пригоди": На концерті Анастасії Приходько знову сталася біда

четвер, 18 квітень 2024, 17:58

Співачка Анастасія Приходько повідомила, що під час її концерту знову стався неприємний інцидент. Це вже не перша сумна новина, якою артистка ділилася під час гастролей "Холодно", передають Патріоти України. Лише кілька днів тому виконавиця розповідала...