Хіти тижня. Поліція викрила і показала бойовиків, що піддали тортурам і знищили у Слов'янську двох пастирів та їх парафіян (фотофакти)

Не маючи на початку розслідування ніяких зачіпок, поліцейським вдалося майже по годинах відновити останні дні життя закатованих чоловіків в окупованому місті.

Терористи у Слов'янську. Фото: Сегодня.

Співробітники правоохоронних органів встановили особи бойовиків незаконних збройних формувань, які в 2014 році по-звірячому катували і вбили мирних жителів Слов'янська Донецької області. Про це повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції в області, передають Патріоти України.

Зазначається, що жертвами терористів стали прихожани Слов'янського відділення Церкви Преображення Господнього. "Не маючи на початку розслідування ніяких зачіпок, поліцейським вдалося майже по годинах відновити останні дні життя закатованих чоловіків в окупованому місті. Складність полягала в тому, щоб знайти свідків тих подій - більшість з них були вже або мертві, або у в'язниці, або на території терористичної організації "ДНР". На копітку оперативну роботу пішло три роки", - йдеться в повідомленні.

ак, слідчі з'ясували, що 8 червня близько 11-12 ранку до церкви, де зібралися її парафіяни, увірвалися озброєні бойовики і забрали з собою двох братів Альберта і Рувима Повенків, а також Володимира Величка та Віктора Брадарського.

Уточнюється, що в машині одного з викрадених терористи знайшли гроші в іноземній валюті та під приводом цього оголосили їх "американськими шпигунами". Автомобілі забрали, а полонених доставили в захоплену пожежну частину.

За даними поліції, бойовики катували затриманих, а на ранок вивезли за місто і розстріляли з автоматів прямо в машині, яка загорілася. "Одна людина згоріла в машині, інші намагалися втекти, сховатися за кущами, але їх добили. Тіла потім були потайки вивезені і закопані в загальній могилі. А в цей час кати взяли у родичів чималу суму викупу "за звільнення бранців", - додали в поліції.

Тіла викрадених прихожан виявили через пару днів в братській могилі в Слов'янську в липні 2014 року. Разом з ними були поховані ще 10 тіл. Розслідуючи жорстоке вбивство, слідчі підняли справи десятків вже затриманих учасників незаконних збройних формувань, встановили їх зв'язки і опитали всіх, хто міг знати про криваві події.

Так, поліція вийшла на терористів зі Слов'янська і Макіївки. Встановлено, що поплічники бойовиків будували укріплення на окупованій території, чергували на блокпостах, займалися бандитизмом і вбивали людей.

Землю накриває триденна магнітна буря: Українцям розповіли, як пережити метеоудар

четвер, 25 квітень 2024, 15:44

У четвер, 25 квітня, Землю накриває магнітна буря. Вона триватиме три дні (до 27 квітня включно) і має стати останньою в цьому місяці. Про це свідчать дані Центру прогнозування космічної погоди Національного управління океанічних та атмосферних дослідж...

Це варто знати" Які документи треба взяти з собою під час візиту в ТЦК - повний список

четвер, 25 квітень 2024, 14:47

Військовозобов'язаних громадян України зобов’язали з'явитися до Територіальних центрів комплектування й оновити облікові дані. Це стосується чоловіків призовного віку - від 18 до 60 років, передають Патріоти України. Для цього їм дається 60 діб із моме...