Хіти тижня. Помічник відкрив запасний вихід: У справі керченського стрілка з'явилися нові дивні деталі

Встановити особу невідомого хлопця окупаційній владі поки не вдалося, та й офіційно вони всіляко відкидають наявність ймовірного спільника.

Росляков діяв не один. Фото: соцмережі.

У Керченському політехнічному коледжі, перед вчиненням масового вбивства, невідомий допоміг Владиславу Рослякову пройти зі зброєю непоміченим. Про це свідчить те, що завжди зачинені двері запасного входу в день трагедії виявилися відкритими. Слідчі висловили припущення, що хтось із однокурсників знав про плани вбивці і допоміг йому, передають Патріоти України із посиланням на російські ЗМІ.

Також встановили, що у Рослякова виникли труднощі під час купівлі зброї. Співробітники салону зброї не хотіли продавати йому рушницю, засумнівавшись у достовірності документів хлопця. Однак після дзвінка у Росгвардію змінили своє рішення, оскільки їм підтвердили достовірність ліцензії.

Крім цього, у виданні, посилаючись на власні джерела в слідчо-оперативній групі, повідомили, що на відеозаписах із Росляковим видно іншого хлопця. "На відео чітко видно, що в коридорі першого поверху коледжу Рослякова, на якому одягнена футболка, зустрічає невідомий молодик, котрий проводжає його у їдальню", — уточнив анонімний співрозмовник ЗМІ.

Цього хлопця підозрюють у сприянні злочину. Саме він міг відкрити запасний вихід і допомогти заховати вибухівку в їдальні у той час, як Влад Росляков відправився стріляти усіх, хто йому траплявся на шляху. Встановити особу цього хлопця окупаційній владі поки не вдалося, та й офіційно вони всіляко відкидають наявність ймовірного спільника. Його ім'я сподіваються з'ясувати, вивчивши виявлені обгорілі мобільний телефон і комп'ютер Рослякова.

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...