Хіти тижня. Портрети Путіна, триколор та георгіївські стрічки: Активісти показали російську пропаганду в серіалі "Свати" (фото)

Учасники руху "Відсіч" наочно спростували слова продюсера цього серіалу Володимира Зеленського про те, що в ньому абсолютно немає ніякої пропаганди.

Ви впевнені, що в "Сватах" зовсім немає пропаганди? Ілюстрація: соцмережі.

Популярний Facebook-паблік «Відсіч» простежив ознаки російської пропаганди в скандальному серіалі «Свати», який з учорашнього дня потрапив під заборону в Україні. Уважні критики серіалу зазначають, що в ньому часто з'являються російські прапори, георгіївські стрічки, портрети президента Володимира Путіна, а також представники правоохоронних органів РФ, передають Патріоти України.

Таким чином «Відсіч» спростувала слова продюсера цього серіалу Володимира Зеленського про те, що в ньому абсолютно немає ніякої пропаганди. «До сих пір вірите, що там немає російської пропаганди? Тоді для початку прочитайте статтю 15-1 Закону України «Про кінематографію» та усвідомте, що в Україні забороняється поширення і демонстрація фільмів, що містять популяризацію або пропаганду правоохоронних органів держави-агресора і їх окремих дій, що створюють позитивний образ працівників держави-агресора», - коментують представники «Відсіч».
Відзначимо, що заборона на показ в Україні фільмів, що популяризують правоохоронні органи країни-агресора поширюється на всі фільми будь-якої держави, які вийшли в період з 1 серпня 1991 року. Нижче наводяться кадри з «Сватів», які доводять присутність в ньому елементів пропаганди:

Сумні цифри: Скільки території Україна втратила за останні півроку

неділя, 5 травень 2024, 6:30

Від початку жовтня 2023 року Україна поступилася Росії понад 300 квадратними кілометрами своєї території. За квітень було втрачено понад 80 км2. Такий підрахунок зробили аналітики. "Станом на кінець квітня 2024 року Росія окупувала загалом 17,53% (+0,0...

Нове слово в технологіях: Командувач американських ВПС політав на F-16, яким керував штучний інтелект

неділя, 5 травень 2024, 6:28

Командувач військово-повітряних сил США Френк Кендалл взяв участь у повітряному бої, сидячи в кабіні літака F-16, яким управляв штучний інтелект. Тим часом іншим літаком керувала людина. Про це повідомляє AP. Під час повітряного бою літак із Кендаллом ...