Хіти тижня. Посол Канади Ващук розповів, чому українцям відмовляють у візах

Звертаючись за канадською візою, українець повинен пояснити, чому він може собі дозволити поїздку в Канаду.

Роман Ващук. Фото: РБК.

Щоб отримати канадську візу, українець має пояснити, чому він може собі дозволити поїздку в Канаду. Про це заявив у інтерв'ю Цензор.НЕТ посол Канади в Україні Роман Ващук, передають Патріоти України.

Він прокоментував інформацію, яку озвучив посол України в Канаді Андрій Шевченко з приводу того, що цього року досить істотно зріс відсоток відмов українцям у канадських візах. "Я вам можу додати деяку статистику. Я зараз говоритиму про візи для відвідувачів, не для емігрантів. Так от, якщо порівняти передмайданний і післямайданний період, то число відвідувачів, яким ми видали візи, збільшилося приблизно наполовину. Тобто приблизно від 10 тисяч до 15 тисяч. Разом з тим, ще більше збільшилася кількість людей, які подавалися. А серед тих людей, які подавалися в тій хвилі, було багато таких, які не відповідали критеріям", - розповів посол.

Він також пояснив, чому саме вони не відповідали: "Уявіть собі людину, яка має принаймні на документах малооплачуване робоче місце в Україні, жінку, трьох дітей, які лишаються тут - але при тому вирішила, що вона хоче на 2-3 місяці туристом поїхати в Канаду. Це нам видається часом неправдоподібним. (...) Але бувають також випадки, коли це є таке приховане заробітчанство, яке не відповідає нашому законодавству".

"У нас майже всі аплікації на візи оформлюються виключно на підставі тих інформацій, що їх дають на папері. Тобто немає співбесід; у нас все на документальній основі. Тут часом фактором стає тіньове існування українців. Якщо одним словом, їм важко точно представити свої статки і свій матеріальний стан на папері. - пояснює посол. - Я, одначе, заохочую людей, щоб вони представляли так, як є, тобто не прикрашали, не прибіднялись. Ми мали такий випадок з лікарем з Волині, який сумнівався, як писав свою аплікацію: чи написати (це було ще півтора року тому) реально смішну офіційну платню; чи кудись іти, якісь документи виробляти фіктивні; чи просто пояснити, як він справді проживає. Тобто що пацієнти йому ще доплачують за певні послуги. Він вибрав цей третій шлях. І про це написав у Фейсбуку. Мовляв, я навіть не збрехав - і мені дали візу".

Ващук наголошує, що звертаючись за канадською візою, українець повинен пояснити, чому він може собі дозволити поїздку в Канаду. "А люди, які стараються придумати видимість, тобто ідуть і якісь печатки липові чи інші ставлять, - то досить швидко розкусують, і тоді людина отримає на 5 років заборону на в'їзд до Канади", - зазначає посол.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...