Хіти тижня. "Просто фашисти": Звільнені із полону бійці АТО назвали головних катів в "Л/ДНР"

Зі слів звільнених, у підвалах терористів ще залишилися українські військові.

Наталя Юсупова. Фото: скріншот з відео.

До українських заручників в катівнях "Л/ДНР" найгірше ставилися так звані донські козаки. Про це в ефірі ObozTV розповіла волонтер Наталя Юсупова, передають Патріоти України.

"Багатьох тримали перші півроку в підвалах. Кажуть, що найстрашнішими, хто там катував і знущався були донські козаки. Кажуть, що вони якісь фашисти. Я так розумію, що в основному всі хлопці трималися на рівні. Не дай Боже через це пройти. Я уявляю, що це було жахливо", - додала вона.

Також волонтер повідомила, що зі слів звільнених, там ще залишилися українські військові. "Найстрашніше, що там ще залишилися наші хлопці. Ось одних забрали, вони кажуть, що залишалося ще 5 осіб", - зазначила Юсупова.

Також вона повідомила, що механізм обміну українським полоненим був невідомий. "Просто зайшли, сказали:" ти, ти і ти". Напевно, там якісь свої переговори були", - підсумувала Юсупова.

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...

Показав чудовий результат: Український військовий став чемпіоном Європи з гирьового спорту

середа, 1 травень 2024, 22:56

Старший лейтенант і учасник збірної України з гирьового спорту Олексій Остапчук став чемпіоном Європи в командній естафеті з класичного поштовху гирі. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє 115 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ, де с...