Хіти тижня. Прийшов "русский мир" - "открывай ворота": Як "переселенці" з Росії захоплюють квартири у Донецьку та Луганську

У Донецьку заїжджі росіяни облюбували бульвар Пушкіна. Раніше це був один із найдорожчих елітних районів, але і зараз вулиця виглядає доглянуто та фешенебельно.

Російські військові та найманці уподобали житло на бульварі Пушкіна в Донецьку. Фото: НВ.

На окупований Донбас пішов потік "переселенців" із Росії, переважно військових та чиновників. Вони забирають порожні квартири у Донецьку та Луганську, віддаючи перевагу дорогій нерухомості в центральних районах. Про це пише журнал Новое Время, передають Патріоти України.

"Добровольці", які пустили коріння

Таких "гостей" із РФ, за даними групи Інформаційний опір, за три роки від початку війни на сході набралося чимало - близько 10 тис. У Донецьку заїжджі росіяни облюбували бульвар Пушкіна. Раніше це був один із найдорожчих районів Донецька: у 2013 році там за нормальну 3-кімнатну квартиру просили від $250 тис. Зараз, за даними місцевих ріелторів, ціни сильно просіли - колись елітне житло на бульварі коштує вже від $50 тис. Але сама по собі вулиця все одно виглядає чистою і спокійною.

Багато хто з нових російських мешканців району отримав тут нерухомість безкоштовно: за допомогою місцевої "влади" вони вселяються у квартири, власники яких залишили Донецьк і перебралися до вільних областей України.

У захопленій квартирі жив у Донецьку і письменник-бойовик Захар Прилєпін.

Аналогічна ситуація склалася в Луганську. Якщо до війни двокімнатна квартира недалеко від центру цього міста коштувала $25 тис., то зараз - лише $14 тис.

Росіяни, які зараз влаштувалися на Донбасі, потрапили туди у 2014-2015 роках, говорить колишній житель Донецька Сергій Гармаш, головний редактор сайту ОстроВ. Як правило, серед цієї категорії "нових донецьких" переважали люди з невеликим достатком - колишні роботяги із центральних областей Росії або Кавказу. Приїхавши на окуповані землі у статусі "добровольців", вони швидко пустили там коріння, заволодівши чужим майном.

Слідом за "добровольцями" у регіон прийшли російські кадрові військові. Появу помітного їх числа на Донбасі у бесіді з НВ визнав Олексій Мільчаков, російський бойовик-націоналіст, який залишив схід України у 2015 році. Через це він, мовляв, і повернувся до Росії.

Навіщо терористи віддають захоплені квартири росіянам

Георгій Тука, заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій вважає, що заселення окупованих міст приїжджими з РФ - це не жадібність, а технологія. Тим самим створюється прошарок жителів, яким є що втрачати у випадку, якщо Україна поверне собі ці території.

"Росіян уже багато на Донбасі", - говорить з цього приводу Юрій Карін, експерт Інформаційного опору, вказуючи, що кількість "нових донецьких" іде на тисячі. І все-таки їхня кількість ще не стала критично великою. Тому Тука і впевнений: усі "приїжджі" миттєво покинуть схід України, щойно офіційний Київ відновить контроль над регіоном.

Росіяни загадили море смертоносним непотребом: На одеському пляжі вибухнула протикорабельна міна

п’ятниця, 29 березень 2024, 1:45

В Одесі пролунав потужний вибух. На один з пляжів винесло протикорабельну міну. Міну викинуло на берез через штормову погоду, де вона і вибухнула, повідомило Оперативне командування "Південь" в Telegram. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в ...

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...