Хіти тижня. "Путін - це отруйний гриб": 99-річний ветеран із Запоріжжя, який втратив онука в АТО, розповів, як перемогти агресора (фото, відео)

Після виступу на похоронах онука, ветерану писали листи з усього світу.

Іван Залужний. Фото:Цензор.нет

99-річний ветеран Другої світової війни Іван Залужний із Запоріжжя, який у 2014 році поховав загиблого в зоні АТО онука - 23-річного Івана Гутника-Залужного, розповів, як Україні отримати перемогу над агресором. Про це ветеран повідомив в інтерв'ю Цензор.НЕТ, інформують Патріоти України.

Легендарний запорізький ветеран розповів, що під час війни його сильно поранило і контузило під Сталінградом.

"Ще одне поранення я отримав, коли ми воювали з японцями. Їх було набагато більше, ніж нас - і я втратив відразу двох друзів: один татарин, а другий білорус - його прямо біля мене вбило. Наші перемогли під Сталінградом, потім була Курська дуга, а потім звільняли Україну. І коли Путін сказав, що ми і без України перемогли, я вважаю, що це велика образа для нас, ветеранів", - зазначив він.

Іван Залужний розповів про свого онука Івана, який отримав смертельне поранення на Донбасі.

"Ваня був єдиним онуком. Він говорив мені, що буде старшим офіцером і капітаном. І у нього ж був цілий взвод, коли він пішов воювати. Ваня не курив і не пив. Йому було, у кого вчитися стійкості: дід військовий, мама теж була в Афганістані. І він приклад з мене брав, з фізпідготовки особливо, але на турніках мене обганяв. Правда, багатьом вправам я Ваню встиг навчити. Онук поважав діда - навіть подвійне прізвище взяв собі, сказав, що ти ж Залужний, ось і я теж буду", - згадує дідусь.

Після виступу на похоронах онука, ветерану писали листи з усього світу.

«Один ветеран написав, що я - росіянин, мене теж звати Іван, я чув Вашу промову і вважаю - ми, ветерани, теж винні, допустивши, що на нашій землі виріс такий отруйний гриб, як президент Путін. Але вигнати його зараз важко, бо нас стало мало, а молодь він отруїв так, що на них майже немає надії. А я, коли ховали Ваню, говорив, що рядових росіян не звинувачую, але до них прийшов диктатор. І він зі своїм оточенням несуть величезну провину перед нами", - вважає він.

Також Іван Залужний дав пораду, як перемогти агресора.

"Представникам обладміністрації Запоріжжя, ОБСЄ, меру міста і багатьом іншим я сказав« Потрібно, щоб кожен - від солдата і генерала до найвищих чинів - був упевнений, що ми переможемо - так і ми вірили в Перемогу, коли воювали з німцями", - сказав 99-річний ветеран.

У 49 на нове коло: Василь Вірастюк, який залишив родину заради молодухи, вчетверте став батьком

вівторок, 16 квітень 2024, 9:40

Нові стосунки стронгмена та нардепа почалися, поки дружина з дітьми були за кордоном. Стронгмен і нардеп Василь Вірастюк зустрів нове кохання і вчетверте став батьком. Як виявилося, Василь ще задовго до скандального розлучення з другою дружиною Інною, ...

Українець відсудив у "Ощадбанка" десятки тисяч гривень моральної компенсації: Що сталося

вівторок, 16 квітень 2024, 9:23

Барський районний суд Вінницької області зобов'язав Ощадбанк повернути клієнту 129,4 тис. грн, які списали з його рахунку, та заплатити йому 30 тис. грн моральної шкоди. Клієнт став жертвою шахрайських дій, передають Патріоти України. Як йдеться в ріше...