Хіти тижня. Путін не допоміг: Маслякова звільнили з КВН після корупційного скандалу

Головний КВНщик пост-СРСР поєднував посади голови ДУП "Планета КВН" і комерційного підприємства "Олександр Масляков і компанія" ( "АМіК"), що є порушенням закону.

Радянський і російський телеведучий, засновник і власник телевізійного творчого об'єднання "АМіК" ("Олександр Масляков і Компанія") - організатора та виконавця популярної телепередачі "КВН", Олександр Масляков був звільнений з посади голови ГУП "Планета КВН" після звернення Transparency International в прокуратуру, - повідомляє сайт організації, передають Патріоти України.

Згідно з даними НКО, Масляков поєднував посади голови ДУП "Планета КВН" і комерційного підприємства "Олександр Масляков і компанія" ( "АМіК"), що є порушенням закону.

Відзначається, що організація направила в Генпрокуратуру заяву з вимогою перевірити, чи не порушував Масляков заборон і обмежень для керівників ДУПів, яким заборонено керувати комерційними підприємствами, а також внесення "Планетою КВН" в якості внеску до статутного капіталу ТОВ "Дом КВН" (спільне підприємство "Планети КВН" і "АМіК") будівлі, яке було надано компанії державою.

Transparency International також попросила прокурорів перевірити, чи не було конфлікту інтересів при укладанні угоди між компаніями.

В травні 2017 прокуратура відповіла TI, що угода була погоджена зі столичним департаментом майна. НКО оскаржила відповідь прокурорів, після чого, підкреслюють в організації, в липні 2017 го Масляков був звільнений урядом Москви з поста директора "Планети КВН".

Нагадаємо, Олександр Масляков вважається одним з найбагатших телеведучих в Росії. РосЗМІ відзначають, що за виступ у регіональній або центральної лізі (за винятком телевізійних) кожна команда повинна платити внесок - до 20 тисяч рублів залежно від рівня гри. Крім того, команди зобов'язані робити відрахування від гастрольних поїздок і корпоративних виступів в розмірі 10-20% від суми гонорару.

Залізна завіса закривається: У Росії чиновникам остаточно забороняють виїзд за кордон

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:49

У Росії чиновникам остаточно забороняють виїздити за кордон через страх перед витоком державних таємниць. Усі закордонні поїздки чиновників мають бути попередньо узгоджені, і обмеження стосуються не тільки країн, які вважаються недружніми до Росії, але...

З 4 травня ВЛК не вказуватимуть "обмежено придатний": Чого чекати чоловікам

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:56

З 4 травня в Україні майже повністю скасували індивідуальну оцінку придатності, коли військово-лікарська комісія могла обирати формулювання "обмежено придатний", передають Патріоти України. Деталі: Цей наказ набирає чинності 4 травня. За даними видання...