Хіти тижня. Реальні цифри: Скільки українці можуть заробляти в Польщі і скільки йде на проживання

Для роботи в Польщі найперше потрібно відкрити візу, знайти роботодавця і визначитися з місцем проживання.

Ілюстрація: besplatka.ua

Враховуючи, що в Україні роботодавці пропонують невисоку зарплату, багато хто хоче скористатися можливістю знайти більш оплачувану роботу за кордоном, повідомляють Патріоти України з посиланням на nnovosti.info.

Особливо великим попитом користується робота в Польщі. Це легко пояснити, адже територіально Польща розташована до нас найближче, а мова є зрозумілою. Власне, залишається обрати хорошу вакансію.

Ми зупинимося на орієнтовних окладах декількох професій для чоловіків та для жінок. До речі, ви можете поїхати і з чоловіком або дружиною. Сімейні пари також можуть без проблем працевлаштуватися в Польщі. Окрім зарплат, поговоримо ще й про витрати, які на вас очікують.

На яку зарплату розраховувати?

В основному зарплата буде залежати від кількох параметрів: ваша кваліфікація, складність роботи, кількість відпрацьованих годин.

Орієнтовна оплата праці жінок: прибиральницею - 12-16 тис. грн., швачкою - 15-17 тис. грн., покоївкою - 14-16 тис. грн. Якщо вам більше підходить робота на свіжому повітрі і ви плануєте працювати влітку, тоді варто обрати роботу по збору ягід, фруктів або грибів. Така праця буде оплачуватися залежно від зібраного вами урожаю.

Орієнтовна оплата праці чоловіків: електрик - 16-20 тис. грн., карщик - 12-16 тис. грн., складальник - 12,5-15,5 тис. грн., монтажник - 14-17 тис. грн. Отже, ви бачите, що оплата як мінімум втричі вища, ніж у нас. Тому легальна робота в Європі є дійсно вигідною.

Власне, робота в Польщі знайдеться для кожного бажаючого. Проте варто звернутися до кадрової агенції, якщо ви не хочете попасти у руки шахраїв. А ми підемо далі та зупинимось на витратах, які будуть на вас чекати після працевлаштування.

У скільки обійдеться проживання?

Ми наведемо приблизні підрахунки, адже у кожної людини свої потреби та витрати. Коли від роботодавця буде надходити повна інформація щодо умов праці, попросіть уточнити і щодо проживання. Наприклад, деякі роботодавці пропонують безкоштовне житло. Звичайно, умови найпростіші, проте якщо ваша мета - максимально заробити та витратити мінімум грошей, такий варіант підійде якнайкраще.

Якщо ж житло вам не запропонують, ви можете орендувати його самостійно. Кімната буде коштувати орієнтовно 400-600 зл. за місяць, залежно від умов. Також якщо збираєтесь їхати на роботу в Польщу, не забувайте і про витрати на харчування. Подбайте і про своєчасне відкриття візи в Польщу, адже без неї ви не зможете офіційно працювати.

Воєнні злочини тривають: У Криму росіяни влаштували облаву та мобілізували мусульман під час Ураза-байрам

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:30

Російські терористи у тимчасово окупованому Криму мобілізували місцевих мусульман під час Ураза-байрам. Про це у Telegram-каналі пише рух спротиву "Атеш", передають Патріоти України. За інформацією партизан, росіяни провели масову облаву на місцеве на...

В Україні чоловікам, які не сплачують аліменти, скасують відстрочку: Чому це рішення є справедливим

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:22

Відповідно до нового закону про мобілізацію, багатодітні чоловіки, які мають борги за аліментами, втрачатимуть право на відстрочку. Це справедливо стосовно тих батьків, які ухиляються від утримання дітей, але використовують їх як привід для відстрочки ...