Хіти тижня. Росіянка, яка воювала за Україну, поділилася моторошними споминами

Росіянка Юлія Толопа (позивний "Валькірія"), яка воювала на Донбасі в складі батальйону "Айдар" розповіла про найтрагічніший для неї день в АТО.

Юлія Толопа

Ця історія прозвучала в інтерв'ю "Дзеркалу тижня", передають Патріоти України.

"Дати. Я дуже добре пам'ятаю дати, коли і що сталося. Перше, що зараз спало на думку, - 12 липень 2014 року, місто Жовте - ми підірвалися на фугасі, і я єдина вижила..." - сказала Толопа.

Зараз вона мріє отримати українське громадянство і не хоче назад на батьківщину. "Я хочу отримати громадянство України. Я відчуваю себе українкою більше, ніж 80 відсотків населення цієї країни", - заявила вона. Своє рішення Толопа пояснює так: "По-перше, мої родичі - вихідці з України, по-друге - дім не там, де ти народився, а там де тобі добре. Ось і все".

На війну вона вирушила за покликом серця. "Я просто зрозуміла в той момент, що це справжня агресія. Адже Росія не мала права вводити війська на українську територію. Тому треба було боронити Україну", - розповіла росіянка.

На запитання, чи є у неї якісь пільги від української держави нині, Юля відповіла: "У мене дочка - українська громадянка, тому я отримую на дитину від держави 860 грн. Єдине - мені перестали платити допомогу як матері-одиначці, тому що останні півроку я служила в ЗСУ за контрактом. Крім того, у мене статус учасника бойових дій, оформила його в 2016-му".

Три дні залишався в комі: 27-річний суперважковаговик помер після першого нокауту в кар'єрі (відео)

неділя, 28 квітень 2024, 19:35

Конголезький суперважковаговик Арді Ндембо помер після поразки нокаутом від кубинця Нестора Сантани. Про це повідомляє промоутерська компанія Viva Promotions, передають Патріоти України. Бій Ндембо — Сантана відбувся 5 квітня в межах шоу Team Combat Le...

"Ти дискредитуєш наш сектор": Вболівальник "Карпат" прогнав з фанатської трибуни давнього соратника Медведчука (відео)

неділя, 28 квітень 2024, 18:55

Під час вирішальної гри львівських «Карпати» з «Полтавою» за право грати в Українській Премʼєр-Лізі (УПЛ) на фанатському секторі львівʼян було помічено політика Ігоря Шурму, повідомляють Патріоти України. Він був членом СДПУ(о), народним депутатом Укра...