Хіти тижня. Росіяни скаржаться начальству: У Сибіру спостерігається голод

Тим часом адміністрація району, жителі якого поскаржилися на нестачу продовольства, заявила, що всі продукти харчування першої необхідності були завезені в повному обсязі та закликала не створювати ажіотаж.

У Сибіру скаржаться на нестачу продуктів. Фото: соцмережі.Група жителів Катангського району направила начальнику ГУ МВС по Іркутській області Андрію Каліщука звернення зі скаргою на тривалу відсутність в населених пунктах продуктів першої необхідності. Вони просять перевірити, як районна влада розпорядилася регіональними грошима, виділеними на завезення продуктів. Про це «Байкал Інфо» стало відомо 11 грудня 2017 року з копії листа, яку передали в редакцію, передають Патріоти України.

«В настоящее время во всех магазинах отсутствуют мясные и рыбные консервы, мука, сахар, соль, крупы, макаронные изделия, растительное и сливочное масло, овощи-фрукты, молочные изделия, - йдеться в листі. – Уже больше месяца мы вынуждены заказывать продукты из Иркутска и Киренска и провозить их в багаже пассажиров, летящих к нам авиатранспортом… В первую очередь страдают дети, которые лишены полноценного питания».

Районна газета «Правда Півночі» повідомляє, що комерсанти завозять продукти партіями на літаку, люди займають черги в магазини, стоять на морозі по кілька годин, навіть трапляються бійки. Місцеві жителі нагадують, що при цьому в районі є комерсанти, які користуються субсидією з бюджету Іркутської області на відшкодування частини транспортних витрат на завіз продовольства.
У зверненні громадяни зазначають, що контролювати завезення продуктів повинна районна адміністрація, яка «повідомила нам, що всі продукти харчування першої необхідності були завезені до нас в повному обсязі, а їх нестача викликана дедалі більшим попитом населення через штучно викликаний ажіотаж». Люди дивуються, як це можливо, якщо населення району не росте і про запас продуктами ніхто не запасався.
Люди припускають, що через відсутність контролю недобросовісні підприємці, використовуючи субсидію, завозили продукти не з фіксованою для населення ціною, а інші - більш дорогі. «А в результате всего этого и случился самый настоящий голод в нашем селе», - пишуть автори листа. Катангці просять поліцію Іркутської області перевірити, як використовувалися гроші з обласного бюджету, виділені для завезення продуктів

Суд виніс вирок тренеру з Харківщини за згвалтування 11-річного хлопця: Шокуючі подробиці справи

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:44

15 квітня Городоцький районний суд Львівської області виніс вирок керівнику громадської організації “Десантно-спортивний навчально-тренувальний центр” у Чугуєві. Чоловіка визнали винним у розбещенні, сексуальному насильстві та зґвалтуванні 11-річного х...

Це може здивувати! Які професії значно підвищують ризик деменції - дослідження

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:30

Вчені дійшли висновку, що рутинна робота може сприяти погіршенню когнітивних здібностей і навіть стати передумовою розвитку деменції через невисокий рівень мозкової стимуляції під час професійної діяльності. Про результати дослідження пише CNN, переда...