Хіти тижня. Росіяни вже заявили, що ідея була їхня: Українець створив спорткар, якому немає аналогів у світі (фото, відео)

"Химера" з електродвигуном на одній зарядці може проїхати до тисячі кілометрів.

Український спорткар "Химера". Фото: 24 канал.

Фото спортивного автомобіля, який створив українець, за кілька днів буквально підірвали інтернет-простір. Його перепостили на десятки сайтів. Згодом поповзли чутки, що швидкісне авто зібрали у звичайному гаражі на Київщині. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на 24tv.ua.

Це не McLaren і не Lamborghini. Це дійсно справжній український спорткар "Химера". "При створенні автомобіля ми звернулися до давньогрецьких міфів. Його потужний вид, його агресивність у деталях, його вигини. Він дуже схожий на давньогрецьку істоту Химеру," – сказала бізнес-партнерка власника автомобіля Агнеса Єфсеєва.

Власник і розробник спорткару – бізнесмен, автоколекціонер, а головне громадянин України Андрій Джазовський. Моделей спорткара дві. Одна з бензиновим двигуном, інша – з електричним. У першому варіанті встановлено мотор від Audi R8 потужністю 1200 кінських сил. У другому – на 200 конячок менше.

Презентований автомобіль лише макет, оригінальні моделі тестуються на треках в Іспанії. І результати дивують навіть розробників – до 100 кілометрів на годину вони розганяються менше, ніж за 3 секунди. Найбільшою гордістю розробників став саме електродивгун і система акумулювання енергії. Батареї вистачає на тисячу кілометрів, а заряд відновлюється за півгодини.

Як тільки в мережі з'явились перші фото "Химери", з Росії полетіли звинувачення у плагіаті. Начебто схожий дизайн вже розробив "АВТОваз". Власник українського спорткара всі закиди спростовував, запевнивши, що має патент на авто.

За попередніми оцінками, вартість такого автомобіля стартуватиме від 700 тисяч євро. І розробники вже отримали 10 передзамовлень з Арабських Еміратів та країн ЄС. До кінця 2017 року суперкар має пройти останні випробування і з'явитися у продажі.

"Химера" вже пройшла європейську сертифікацію. Залишилося пройти краш-тести і амологацію, щоб почати повномасштабне виробництво цього автомобіля", – зазначив власник спорткару. Андрій Джазовський каже, що такий автомобіль реально було б збирати і в Україні, але цьому заважають високі податки і відсутність інфраструктури. Тому виробництво планують організовувати в Іспанії.

На Київщині 5 підлітків "запросили в гості" та зґвалтували малолітню дівчинку

субота, 20 квітень 2024, 18:15

У Київській області судили 5 підлітків через групове зґвалтування малолітньої дівчини. Серед підозрюваних - дорослий хлопець, студентка 1 курсу училища, яка має на утриманні дитину, учень 9 класу та дві учениці 8 і 9 класів. Про це йдеться у вироку Вас...

"Це сигнал, що надурили": Військовий-нардеп розніс позицію влади щодо демобілізації в Україні

субота, 20 квітень 2024, 17:30

Відсутність закону про демобілізацію демотивує українських військовослужбовців. Якщо влада встановить бодай якісь, але чіткі терміни для демобілізації, то це навпаки спрацює в плюс та додасть бойової наснаги Збройним силам України. Про це телеканалу "Е...