Хіти тижня. Російські вчені злили Заходу розробки унікальної зброї

ФСБ перевіряє десяток людей на предмет співпраці з західними спецслужбами, які отримали результати напрацювань російської промисловості в частині гіперзвукових розробок під грифом "Цілком таємно".

ФСБ перевіряє російських вчених. Фото: соцмережі.

ФСБ РФ провела обшуки в Центральному науково-дослідному інституті машинобудування (ЦНДІМаш) в Корольові, а також в офісі директора дослідницько-аналітичного центру Об'єднаної ракетно-космічної корпорації (ОРКК) Дмитра Пайсона в Москві, передають Патріоти України.

Як повідомляє "Коммерсант", дії силовиків проводилися в рамках кримінальної справи за статтею про держзраду. За наявною інформацією, ФСБ перевіряє десяток людей з галузі на предмет співпраці з західними спецслужбами, які отримали результати напрацювань російської промисловості в частині гіперзвукових розробок під грифом "Цілком таємно".

"Встановлено, що витік стався від співробітників ЦНДІМаш, з якими Дмитро Пайсон підтримував тісний контакт", - розповів газеті один з джерел, знайомий з матеріалами спецслужби. Він не став називати прізвища фігурантів справи і їх процесуальний статус. За його словами, "грядущий розбір польотів буде" безпрецедентним ", і історія" точно не завершиться одними звільненнями ".

У свою чергу керівник прес-служби "Роскосмосу" Володимир Устименко підтвердив факт слідчих дій. "Генеральний директор держкорпорації Дмитро Рогозін дав вказівку нашій службі безпеки надавати максимальну підтримку слідчим органам", - заявив він.

"Там буде жорстка версія": Нардеп розповів про консульські послуги для військовозобов'язаних

четвер, 18 квітень 2024, 8:30

Представник української делегації в ПАРЄ, яка працює з правами людини, висловився про необхідність надання можливості українцям справедливо користуватися консульськими послугами, щоб запобігти масовим відмовам від громадянства. Про це йшлося в коментар...

Вчені розповіли, до якого максимального віку можуть дожити люди

четвер, 18 квітень 2024, 8:24

Люди споконвіку намагалися вигадати спосіб боротьби зі старінням та смертю. Тому протягом історії максимальна тривалість життя постійно зростала завдяки покращенню умов життя, медицині та гігієні, передають Патріоти України. Проте й досі наукова спіль...