"Ми вже начувані про «шкідливість» кави та яєць, але, на щастя, наука реабілітувала ці смачні продукти", - пише на своїй сторінці у Фейсбук Оксана Скитальська, передають Патріоти України, а тоді продовжує:
"Із салом ситуація ще поки «зависла», бо з усіх боків радять вживати «нежирне», «пониженої жирності», а в рекомендаціях із харчування шкідливість сала (насичених жирів) прирівнюють із транс-жирами..
І поки питання із салом не вирішене, багато хто з нас нарізає копчене, варене, з часничком, паприкою, перцем, смажене і підчеревинку:)
Сало – продукт корисний. І його люблять не лише українці, але й норвержці, рівень споживання сала високий, а рівень серцево-судинних захворювань низький.
Сало містить дуже цінну олеїнову жирну кислоту (понад 40%), яка має виражену протизапальну дію і запобігає передчасному старінню.
За вмістом олеїнової жирної кислоти сало майже наздогнало оливкову олію.
Але сало – як ліки і профілактика мають відповідати певним вимогам:
1. Бути свіжим (не більше 3-х днів) і промороженим.
2. Не бути вареним/смаженим/копченим/смаженим.
3. Споживатись в дуже малих кількостях – за об’ємом: пів-одна фаланга великого пальця.
Сало – це, по-перше, жир, тобто калорійний продукт; а по-друге, має жовчогінну дію і людям із загостренням запалення жовчного міхура вбо підшлункової залози вживати з обережністю.
Мій сніданок:
• Суміш каш із гречки, кіноа із чайною ложкою оливкової олії та маленькими шматочками свіжого промороженого сала.
• Сира броколі.
• Авокадо.
• Квашена капуста.
• Морська капуста чакі.
• Хумус із сочевиці.
• Сир голубий (камбазола).
• Морква сира.
• Сирий кабачок.
• Насіння чіа та льону.
• Суміш ягід (чорноплідна горобина, брусниця, ожина).
Дія на організм.
Багато клітковини – нормалізує поботу кишечної мікрофлори, пригнічує життєдіяльність «поганих» бактерій. Зміцнює судини, має детоксикаційну дію (броколі, ягоди, хумус) і тд".
Microsoft 14 жовтня припиняє активну підтримку Windows 10 - безплатних оновлень, патчів безпеки та нових функцій більше не буде. Комп'ютери на Windows 10 продовжать працювати, тож користувачам варто обрати один із кількох сценаріїв - паніки тут немає, ...
Сіверщина, як і більшість історичних земель. України впродовж століть напрацювала притаманні саме тутешнім мешканцям рецепти загальнонаціональних страв, як той же борщ. Однак при цьому ще має смоколики, які придумали саме тут, або перед усім тут поширені