Хіти тижня. Сенсація археології: На Дніпропетровщині знайшли дві унікальні прадавні статуї у чудовому стані (відео)

Одна з них скіфської доби, інша – ще давніша

Археологи на Дніпропетровщині знайшли дві кам'яні статуї, що належать до скіфської доби і епохи неоліту, повідомляють Патріоти України з посиланням на сюжет "5 каналу".

Науковці зробили цінні знахідки час археологічних розвідок у полях П'ятихатського району. Кам'яні витвори, один з яких датується V століттям до нашої ери, а другий - епохи неоліту, або раннього бронзового віку, добре збереглися.

"Ця рання неолітична стела, вона відірвана від свого комплексу. Ми не знаємо, до якого кургану чи поховання вона належала. Тим не менше, для вивчення цієї монументальної культової скульптури це важливо.У нас в музеях всього шість скіфських статуй зберігається, тому ця скіфська знахідка дуже цікава", - розповіла науковий співробітник історичного музею Дніпра Дар'я Романчук.

Збереглися кам'яні витвори пращурів добре і, як кажуть вчені, для науки мають неабиякий інтерес. Знахідки вже перевезли в історичний музей імені Дмитра Яворницького до Дніпра. Колекція кам'яних статуй тепер тут складається із 98 експонатів.

За міліметр від смерті: У Львові вдалося врятувати захисника, у серці якого застряг уламок боєприпасу

субота, 20 квітень 2024, 9:59

У Львові лікарі дістали з серця військового півторасантиметровий уламок ворожого боєприпасу, передають Патріоти України. Як повідомляють у Національному реабілітаційному центрі "Незламні", пацієнтом кардіохірургів Лікарні Святого Пантелеймона та Інсти...

Невідомі відкрили вогонь по поліцейських на Вінниччині, один з правоохоронців отримав смертельне поранення

субота, 20 квітень 2024, 9:57

Поліція розшукує осіб, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині - один з них загинув від отриманих травм, передають Патріоти України. Деталі: Відомо, що 20 квітня, близько 2 години ночі у Гайсинському районі Вінницької області працівники поліц...