Хіти тижня. Серце манкурта стискалося від туги: Син Йосипа Кобзона поділився таємницею останніх днів життя свого батька

Трагедія сентиментального артиста полягала в тому, що він намагався втримати свою Батьківщину у прив'язці до міста та держави своєї слави та величезних статків. Заради цієї імперської химери він і став зрадником та посібником російських вбивць.

Йосип Кобзон

Перед смертю російський співак, народний артист СРСР Йосип Кобзон говорив українською мовою. Про це з посиланням на родичів Кобзона повідомив журналіст Дмитро Гордон в інтерв'ю проекту Анатолія Анатоліча "Зе Интервьюер", передають Патріоти України.

Гордон показав смс, яке йому після похорону Кобзона надіслав син співака Андрій.

"Доброго ранку! Мама передає подяку за підтримку і хотіла розповісти тобі по секрету, що коли в останні дні тато марив, він з усіма розмовляв українською мовою. Гарного дня", – процитував журналіст повідомлення.

Гордон розповів, що познайомився з Кобзоном 1986 року, коли записував із ним перше інтерв'ю в Києві. Після цього вони подружилися. "Йосипа Кобзона я дуже люблю. Чуєте, я кажу: не любив, а люблю. І він любив мене. Це були дуже близькі, дуже довірливі стосунки. Це була грандіозна людина. За розмахом, масштабом особистості, системністю, людськими якостями я таких людей більше, напевно, не бачив. А я бачив дуже багатьох. Він допоміг такій кількості людей, він стільки зробив для інших, для своєї країни", – сказав журналіст.

Гордон розповів, що після початку конфлікту з Росією він продовжив спілкуватися з Кобзоном і тричі з ним зустрічався, під час зустрічей вони завжди сперечалися на політичні теми, тому що розходилися в позиціях. "Перший раз (його вже нікуди не пускали, він був під санкціями) Кобзон приїхав на турецький Кіпр, ми з дружиною туди теж прилетіли і провели разом два дні. Першого ж дня ми пішли в ресторан, потім зайшли в одне місце, сіли один навпроти одного (з ним була Неллі Михайлівна, зі мною – Олеся) і я йому півтори години, дивлячись в очі, розповідав, що відбувається в Україні. Він уважно слухав, не зронив жодного слова, а потім сказав: "Хто тебе так зазомбував?" – згадав журналіст.

Він зазначив, що Кобзон був дуже проросійською людиною і не розібрався у причинах конфлікту між Україною і Росією. "Що відбулося після війни? Він не розібрався, відстав... Він був проросійською людиною, любив комсомол, партію, причому не напоказ, як інші, які здриснули, коли не стало комсомолу і партії. Він усі ці роки любив комсомольський устрій, Радянський Союз, КПРС, він добре ставився до Леніна і Сталіна. У нас було багато суперечок на цю тему", – розповів журналіст.

Кобзон народився 1937 року в місті Часів Яр Донецької області. Гастрольна діяльність співака тривала понад 50 років. Його кілька разів обирали в Держдуму від провладної партії "Единая Россия".

Після анексії Криму Росією і початку воєнного конфлікту на Донбасі Кобзон підтримав дії російського керівництва, у зв'язку з чим потрапив під західні санкції. Йому також заборонили в'їзд в Україну, позбавили всіх здобутих в Україні звань і заблокували активи на території країни.

У Кобзона було онкологічне захворювання. Наприкінці липня 2018 року він потрапив у лікарню. 30 серпня співак помер. Його поховали на Востряківському кладовищі в Москві.

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...