Хіти тижня. "Шара" скінчилась: Віднині студенти не зможуть видавати чужі курсові та дипломні за власні

Міністерство освіти і науки України підписало Меморандум з компанією Plagiat.pl, який дозволить українським вузам протягом 5 років безкоштовно використовувати сучасну систему для виявлення плагіату, зокрема, в роботах, виконаних на різних мовах.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Кабміну, передають Патріоти України.

"Для Міносвіти важливо створити умови для доступу вузів до сучасного інструменту і відповідних баз даних, які допоможуть в боротьбі з академічною недобросовісністю (плагіатом). У Меморандумі не надається монопольного права або якихось преференцій компанії Plagiat.pl, але ми отримуємо додатковий інструмент перевірки академічних текстів", - пояснила міністр освіти Лілія Гриневич.

Передбачається, що використання цього інструменту навчальними закладами є добровільним і формалізується у вигляді окремої угоди між вузом та компанією Plagiat.pl. Університети зможуть підписати угоду протягом трьох місяців з дати підписання Меморандуму.

Працівники вузів зможуть пройти одноденний безкоштовний тренінг для ознайомлення з роботою бази. Університетам пропонують різні моделі використання продукту, включаючи таку, що не надає Plagiat.pl ніякого доступу до власної бази (репозитарій). У разі отримання доступу до репозитарії компанія гарантує недопущення копіювання та використання його змісту в комерційних цілях.

Опублікував: Олег Устименко

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...