Хіти тижня. Ще низка тилових полковників потребує правосуддя: У Львові курсанти замість навчання облаштовують житло своїм командирам

Військові цю інформацію спростовують. Кажуть, курсанти проходили практику на одному з автотранспортних підприємств.

Академія сухопутних військ у Львові. Фото: Вікіпедія.

Важко в навчанні - легко в будівництві. У Львові курсанти академії Сухопутних військ замість пар ремонтують елітні квартири свого керівництва. Хто змусив студентів працювати, і що їм загрожує в разі відмови, з'ясовувала кореспондент "Подробности" Галина Якушко. Патріоти України пропонують ознайомитися із підготованим нею сюжетом.

За цими дверима йде ремонт. П'ятеро хлопців в робочій формі з валиками і шпателями сидять на будматеріалах. По квартирі розкидана військова форма. На ній шеврони Академії сухопутних військ. Молоді люди зізнаються: вони курсанти.
"Ви курсанти академії сухопутних військ? З якого курсу? - Другий, другого курсу. - Проживаєте де в гуртожитку на територіі академії сухопутних військ - Так", - говорить Руслан Тростинський - активіст.

Квартира на третьому поверсі старого будинку, недалеко від центру. Площа не менше ста квадратів. Сусіди відкрито говорити бояться. Поза камерою розповіли, останні два тижні курсанти приходили регулярно. Причому цілими групами. Шуміли, носили будматеріали. З учорашнього дня їх тут не бачили. Потрапити в квартиру нам не вдалося.

Кому належить житло сусіди не знають, квартиру викупили два роки тому. З тих пір там ніхто не з'являвся. Втім, автору гучного відео вдалося дізнатися, хто господар.

"Це квартира зареєстрована на одного з високопосадовців академіка в області радіочастот по моєму так. Ця інфа уточнюється, але попередньо це людина, яка могла мати безпосереднє відношення до навчального процесу цього закладу", - каже Руслан Тростинський.

Військові цю інформацію спростовують. Кажуть, курсанти проходили практику на одному з автотранспортних підприємств Львова. Там невідомий чоловік запропонував підзаробити. За день платив по 300 гривень, це майже місячна стипендія.

"Курсанти військового коледжу це давно не діти. Хто їх туди забрав, хто скерував який мотив був для цього зараз встановить слідство", - говорить Антон Миронович керівник прес-служби Національної академії сухопутних військ ім. Сагайдачного.

В АТП нам розповіли, що дійсно взяли на практику 14 осіб. У перший день провели інструктаж. А вже на наступний, частина студентів була відсутня. "Старшого групи який приходив з ними не було. Був сержант, який був назначений їхнім керівником на запитання чому, їх менше він відповів що 6 чоловік сьогодні не буде, вони там десь по справах задіяні в інших", - говорить Іван Велійка директор автотранспортного підприємства "Мира і К".

Зараз служба правопорядку збройних сил проводить перевірку. Результати - передадуть до військової прокуратури. Але поки куратору практики загрожує догана, а студентам повчальна розмова.

"Дістав з-під завалів трьох людей": У Дніпрі 14-літній підліток допомагав рятувати постраждалих після атаки РФ (фото)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:52

Місцеві журналісти також поспілкувались з юним рятувальником. Тимофій мешкає неподалік п'ятиповерхівки, в яку влучив ворожий снаряд. Він відразу прибіг на місце трагедії та почав допомагати рятувальникам. Юнак допомагав виводити постраждалих людей з ме...

Вигадали нову схему: Шахраї під виглядом співробітників ДБР виманювали у людей гроші

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:00

Аферисти пропонували широкий спектр послуг для потенційних "клієнтів" - від закриття кримінальних проваджень до переслідування конкурентів, заявників. Викрито групу шахраїв, які під виглядом співробітників Державного бюро розслідувань видурювали у люде...