Хіти тижня. Скільки українців виступають проти двомовності

Найбільше всього підтримки у ідеї двомовності на сході України - 44% і на півдні - 40%.

Ілюстрація: ubr.ua

63% українців не підтримують надання російській мові статусу державної. Про це свідчать результати дослідження соціологічної групи "Рейтинг", повідомляють Патріоти України.

42% респондентів однозначно не підтримують надання російській мові статусу державної, 21% - скоріше не підтримують, 16% - скоріше підтримують ініціативу, 13% - однозначно підтримують надання російській мові статусу державної. 8% не змогли відповісти.

Найбільше всього підтримки у ідеї двомовності на сході України - 44% і на півдні - 40%. У центральних областях ініціативу підтримують 26% опитаних, на заході - 14%. У всіх регіонах більше противників двомовності. На сході їх 27%.

Серед прихильників майже всіх політичних партій люди, що підтримують надання російській статусу державної в меншості. Серед електорату партій "Самопоміч", "Громадянська позиція" і "Свобода" їх 13%, 14% і 16%. Серед прихильників "Опозиційного блоку" - 45% проти - 50%. Лише серед електорату партії "За життя" прихильників російського державного 50% (проти 47%).

Соціологічне дослідження проводилося 22-30 листопада 2017 року. Опитали 2000 респондентів - жителів України у віці від 18 років і старше шляхом особистого формалізованого інтерв'ю. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонах і типом поселення. Помилка репрезентативності дослідження - не більше 2,2%.

У сотні разів далі від Сонця ніж Земля: Науковці з'ясували, що в Сонячній системі існує ще одна планета

субота, 20 квітень 2024, 9:23

Вчені стверджують, що їм вдалося виявити нові докази того, що в Сонячній системі існує дев'ята планета. Про це пише Independent. Автори нового дослідження тепер стверджують, що їм вдалося виявити ще більше доказів того, що дев'ята планета все ж існує н...

Провину заперечував: На Волині педагога засудили на три роки через ухилення від мобілізації

субота, 20 квітень 2024, 8:23

У Волинській області до 3 років позбавлення волі засудили колишнього вчителя, який категорично відмовився від мобілізації та просив суд виправдати його. Про це йдеться у вироку Ківерцівського районного суду Волинської області, передають Патріоти Укра...